De Brielse amazone Canisia Romani is western riding kampioene van Nederland 2018 .
De Brielse amazone Canisia Romani is western riding kampioene van Nederland 2018 . Foto: Rik Bakker

Canisia Romani Nederlands kampioene Western Riding

Actueel 1.036 keer gelezen

Someren/Brielle - Afgelopen weekeinde werd amazone Canisia Romani uit Brielle met haar zelf beleerde 8-jarige Arabische Volbloed ruin Ashraf al Shams Nederlands kampioen in de western ruiterdisciplines 'Showmanship at Halter' en 'Western Pleasure' in het niveau Amateur/Open. Het NK , dat plaatsvond bij manege 'Het Keelven' in het Brabante Someren werd georganiseerd onder auspiciën van de Dutch Arabian Western Association (DAWRA).

Showmansip at Halter is een onderdeel waarbij de ruiter met het paard aan de hand een pattern (proefje) aflegt. Western Pleasure is een onderdeel onder het zadel, waarbij de klasse gezamenlijk met meerdere andere ruiters wordt verreden. Het is de bedoeling dat het paard in de juiste verzameling en gang loopt, aan een lange teugel en met zo min mogelijk hulp foutloos wordt begeleid.

Canisia Romani rijdt sinds 5 jaar in de western sport, heeft 3 jaar geleden Ashraff (Raff) ingereden. Samen met haar zus Robina en haar Arabische ruin Nadesh, trainen zij onder de naam van 'CR Sportarabians' in Rockanje. Waar zij sinds 5 jaar zijn aangesloten bij de Paardensport vereniging Voorne-Putten, zodat er ook 's winters door getraind kan worden in een goede rijbak. Momenteel zijn de Romanizussen in voorbereiding op het EK dat eind juli in Oostenrijk wordt verreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant