Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Lizzy V en Little Boy & Nightingale in 't Kont van het Paard

Actueel 443 keer gelezen

Brielle - Deze vrijdagavond om 22.30 uur zal het weekend worden gestart door niemand minder dan Lizzy V. Lizzy V vliegt uit! Haar nationale en zelfs internationale carrière is gestart, en gaat hard. Ze stond als 19 jarige singer songwriter uit Rockanje plots in de finale van Gigstarter Artiest van het Jaar en won die ook overtuigend. De beste van 750 Nederlandse bands.

Daarna ging het snel. Naast ruim 100 optredens in 2017 waaronder in Los Angeles, Nashville, Stockholm, Ibiza, Frankfurt, Ibiza en Florence neemt het aantal samenwerkingen toe. Zo is het de Amerikaanse producer Louis Henry Sarmiento van Sonic Vista Studios (bekend van o.a. Lady Gaga, Akon, Swedisch House Maffia, en vele anderen) welke inspireert en de eerste officiële singles worden uitgebracht. Dat er meer verrassingen te verwachten zijn blijkt uit o.a. de samenwerkingen met Mattias Lindblom, Marcus Lindberg, Stefan Glaumann en Hoffe Stannow. Als wij deze mensen vragen: Maar waarom wil je met Lizzy V samenwerken, zeggen ze nagenoeg allen hetzelfde: Haar stem, haar songwriting skills en de enorm leuke en positieve meid die zij is. Een artiest.

Op zondag middag om 15.00 uur is het weer tijd voor de blues klanken van Little Boy & Nightingale. Little Boy & Nightingale aka Wouter Verhelst en Ilse Van Dooren (bekend van de bands The Blue Clay en The Black Daniëls) zijn een duo met een passie voor blues, folk en rock'n'roll. Dit straalt er zeker vanaf in hun act. Dit duo speelt een breed repertoire, o.a. Kim Wilson, Randy Newman, BB King, John Hiatt, Bonnie Raitt, Townes van Zandt, Eric Clapton, Southside Johnny, Johnny Cash, The Eagles, Elvis en Bruce Springsteen... Sinds 2014 zijn Little Boy & Nightingale een graag gezien duo in café's, op kroegentochten, bluesroutes en festivals. O.a. Indoor Blues Kwadendamme, Blues Oan Doa Staozze Hamme, Midsummer Bluesnight, Baeker Blues Side, Bluesroute Maarssen, Bluesnight Groessen etc. Kortom, akoestische blues, swingende rock'n'roll, country, rock uitgevoerd op akoestische gitaar, mondharmonica, percussie, cajun en een aangename stem van Ilse Van Dooren.

Foto: Jos Uijtdehaage

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant