Douwe Zijlstra tekende voor de 6-0 van Vierpolders tegen Piershil. * Foto: John de Pater.
Douwe Zijlstra tekende voor de 6-0 van Vierpolders tegen Piershil. * Foto: John de Pater. Foto: John de Pater

Vierpolders pakt tegen Piershil de eerste drie punten

Actueel 415 keer gelezen

Vierpolders – Met een 9-0 zege op het 'leeggelopen' Piershil, maakte Vierpolders een overtuigend debuut in de derde klasse. Reden voor juichen was dat voor trainer Paul Bestebreur echter allerminst. Hij constateerde bij een deel van zijn spelers gemakzucht die er ondanks de 6-0 voorsprong bij rust niet in had mogen sluipen.

'Piershil gaat dit seizoen waarschijnlijk 26 keer verliezen en als deze 9-0 de kleinste nederlaag wordt, dan hebben wij dat aan onszelf te wijten,' aldus de immer kritische Bestebreur na afloop. 'We hadden met iets meer scherpte zomaar acht goals meer kunnen maken. En ik vind dat dat ook had gemoeten. Juist als de tegenstand niet zo veel voorstelt, moet je de gretigheid hebben om te laten zien wat je kan. We gaan deze competitie nog genoeg tegenstanders krijgen van een heel ander kaliber dan Piershil.'

Op schot
Jesper Lakerveld toonde zich goed op schot. De goalgetter van Vierpolders nam vier van de negen goals van de ploeg van Bestebreur voor zijn rekening en gaf daarmee een signaal af naar zijn concurrenten binnen de selectie voor de positie van centrumspits. Ricardo Nijsen scoorde twee keer. Douwe Zijlstra, Glenn Stoffers en Daniël Kapaan (mooiste goal van de wedstrijd) completeerden de productie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant