Afbeelding

Heel veel cabaret en de eerste film van dit seizoen!

Actueel 245 keer gelezen

Brielle - Wederom een bomvol weekend in BREStheater. Vrijdagavond absurdistisch, razendsnel muziekcabaret van Zoutmus, zaterdagavond de inmiddels bijna uitverkochte voorstelling van René van Meurs en zondagavond heerlijk bijkomen met een mooie film. Dat beloofd een prettig weekend te worden!

Zoutmus - Kuikens van beton – Vrijdag 12 oktober 20.30 uur

Na drie jaar succes op het theaterfestival De Parade komt Zoutmus met Kuikens van beton naar de theaterzalen. Kuikens van beton is een komisch muziekspektakel waarin de absurdistische scènes elkaar in moordend tempo opvolgen. Van een retestrakke funk/rockband transformeren de vijf jongemannen moeiteloos naar een droogkomische deurscène, gevolgd door een maffiaslak, een ridder zonder bereik, iemand die een AA-batterij nodig heeft op een begrafenis en een mannetje van metaal.

Wil je even rustig bij komen van al dat geweld? Dacht het niet! Daar heb je toch helemaal geen tijd voor? Waar haal je de tijd vandaan? Zoutmus neemt je mee in hun onvoorspelbare trip en leert je je eigen maniakale lach kennen. Hallo? Entree voor oudere mensen is toegestaan. Mensen met een allergie mogen ook komen, maar ook Ruth! Heet je Ruth? Kom dan ook. Het enthousiasme, de branie en de energie spat van het podium. Een belevenis van alle werelddelen. Koop je kaarten nu! Voordat ze op zijn!

René van Meurs – Ik beloof niks – Zaterdag 13 oktober 20.30 uur

De afgelopen tijd heeft René van Meurs weer van alles meegemaakt waar hij jullie vanavond heel graag over komt vertellen. Dingen die hij echt moet delen en dingen die jullie echt moeten horen. Het zou zomaar weer een avond vol mooie verhalen, rake grappen en een flink tempo kunnen worden, maar hij belooft niks. Oh, en misschien dat hij vanavond ook weer een stevig potje zal improviseren. Althans, dat zou kunnen. Dat ligt namelijk ook een beetje aan jullie. Je maakt zo'n avond tenslotte samen, nietwaar?

In principe was hij van plan om vanavond exact te doen wat je van een heerlijk avondje cabaretteketet zou mogen verwachten. Het wordt tijd voor een open vizier, oprechte verbazing en elkaar dan echt leren kennen. Laten we in ieder geval één ding afspreken: jullie zijn allemaal op tijd in het theater en René doet de rest. Dat is dan bij deze zijn laatste belofte.

BRESfilm: De eerste film van dit seizoen!

Ook in seizoen 2018-2019 toveren we de theaterzaal weer een aantal keren om tot BRESfilmhuis! Op zondag 14 oktober om 19.30 uur trappen we af met de bijzondere film 'The Florida Project'.

Een Amerikaanse film uit 2017, geregisseerd door Sean Baker. Willem Dafoe speelt één van de hoofdrollen. De zesjarige Moonee brengt de zomer door samen met haar jeugdige moeder Halley in een motel in Kissimmee Florida. Terwijl het meisje samen met haar vrienden Scooty, Dicky en Jancey een vrolijke tijd vol avonturen en verwondering doorbrengt, hebben de ouders van de kinderen een veel minder rooskleurig bestaan. Halley heeft het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen en probeert op allerlei manieren iets bij te verdienen. Omdat ze zelf eigenlijk nog maar een twintiger is, lukt het opvoeden van haar kind niet zo goed, en houdt de conciërge van het gebouw meer een oogje in het zeil. Toch kan dit de aandacht van de kinderbescherming niet weghouden.

BRESfilm Agenda:

In het komende seizoen worden er weer zeven filmhuisfilms vertoond in BREStheater! Op zondagavond om 19.30 uur voor maar 5 euro om de hoek naar de film! 14 oktober 2018: The Florida project 18 november 2018: The Leisure Seeker 09 december 2018: Phantom Thread 20 januari 2019: The Way We Were 10 februari 2019: The Shape of Water 17 maart 2019: Radiance 14 april 2019: Call me by your name

Ook aan de jeugd is gedacht; op woensdagmiddag 24 oktober om 15.00 uur vertonen we Dikkertje Dap. Leuk voor de hele familie. Entree voor de films voor volwassenen: €5 / de kinderfilm in de herfstvakantie: €2,50 per kinderkaartje. BRESfilm is een samenwerking tussen BREStheater en de Biblitheek Zuid-Hollandse Delta in het kader van DukdalfBRES.

En er is dit najaar nog veel meer te beleven in BREStheater! Het volledige programma van dit seizoen is te bekijken via www.brestheater.nl. Hier kunt u ook 24/7 kaarten bestellen. De Theaterkassa is open op woensdag en donderdag van 9.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdag van 14.00 – 17.00 uur en één uur voor aanvang van een voorstelling.

Bladert u liever offline door het aanbod? Kom dan naar Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES en haal de gratis theaterbrochure op!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant