Afbeelding

Certificaten voor pedagogisch medewerksters

Actueel 413 keer gelezen

Brielle - Zaterdag 13 oktober hebben de pedagogisch medewerksters van de babygroepen van Kinderdagverblijf Watergeusje in Brielle de workshop baby massage en yoga, die speciaal voor Kinderdagverblijven is ontwikkeld, succesvol afgerond met een certificaat.

Baby massage is goed voor de lichamelijk en geestelijke ontwikkeling van een baby. Baby's verlangen naar geborgenheid en lichamelijke warmte. Dit is wat ze ervaren hebben in de moederschoot. De aanraking tijdens de massage versterkt de onderlinge band tussen ouder en kind. Het heeft positieve effecten op de ademhaling, de tastzin, de groei, de bloedsomloop, het immuunsysteem, de ontspanning, het slapen en gemoedstoestand van de baby.

Onder leiding van Anneke Slijfer hebben 10 pedagogisch medewerkster de technieken aangeleerd die toegepast kunnen worden bij een baby met de kleertjes aan. Tijdens de workshop hebben zij deze vaardigheden geoefend op speciaal hiervoor bestemde poppen. Er kwamen hierbij technieken aan bod die nuttig zijn voor het slapen gaan, tegen darmkrampjes en voor onrustige baby's op het Kinderdagverblijf.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant