Afbeelding

Kunst in 't Dijckhuis in Vierpolders

Actueel 506 keer gelezen

Vierpolders - Elke twee maanden vindt er een kunstexpositie plaats in 't Dijckhuis Vierpolders. Voor de maanden november en december 2018 is er de kunst te zien van Marijke van Dijk en Rinus Manschot.

Marijke van Dijk is 11 jaar geleden begonnen met keramiek. Ervoor beperkte haar creativiteit zich tot handwerken in diverse vormen. Inmiddels is het keramiek uitgebreid met schilderen en glasfusie. Marijke werkt impulsief en maakt waar zij op dat moment zin in heeft, meestal zonder het eindresultaat voor ogen te hebben. Zij houdt van eenvoudige vormen, en kiest vaak voor heldere kleuren. Het werk wordt thuis gestookt in een elektrische oven, RAKU-gasoven of houtoven (pitfire). Marijke vindt het leuk deels samen te kunnen werken met haar man Jan Hulsmann en elkaar te kunnen inspireren. In de expositie is haar kleinere werk te zien in de vitrines.

Meer info: www.atelierstoofweg.nl
Cursisten Art Studio

Leonardo de Vinci
Sinds een groot aantal jaren geeft Rinus Manschot teken- en schilderles, in verschillende technieken en materialen. Inmiddels heeft hij al heel veel mensen wegwijs gemaakt in de teken- en schilderkunst. Zo ook de mensen die nu tijdens de komende expositie laten zien wat zij onder zijn leiding hebben gemaakt of waar zij thuis mee bezig geweest zijn met toepassing van de verkregen informatie tijdens de lessen. Er zijn verschillende technieken en stijlen te zien tijdens deze expositie. Ook de onderwerpen zullen heel verschillend zijn en bij alle werken is te zien dat er passie en idee achter zit. Tekenen en schilderen is een hobby die veel ontspanning geeft, je vergeet alles om je heen en de tijd vliegt voorbij. Ook door de cursisten wordt dat zo ervaren. Vaak hoor je dat kan ik nooit leren, maar door de stap voor stap methode kan hij veel mensen leren tekenen en schilderen.

Wil je ook leren tekenen en schilderen bezoek dan de website www.rinusmanschot.nl en hier vind je alle informatie over de teken- en schilderlessen.

't Dijckhuis: Dijckpotingen 10, 3237 AK Vierpolders

Kijk voor openingstijden op www.dijckhuis.nl/info dijckhuis, of bel 0181 417 328

Zaal Veckhoek is van maandag tot donderdag toegankelijk van 17.00-19.00 uur, op vrijdag van 16.00-22.00 en zaterdag van 10.00-11.30 uur (tenzij incidentele verhuur). Stichting t Dijckhuis Vierpolders www.dijckhuis.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant