De leerlingen van het Bahûrim konden de échte Blues wel waarderen! (Foto:Jos Uijtdehaage)
De leerlingen van het Bahûrim konden de échte Blues wel waarderen! (Foto:Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage

'Blues in Schools' van de Stichting Brielle BluesDag

Actueel 231 keer gelezen

Brielle - Afgelopen maandag werd op Penta College CSG Bahûrim Blues in Schools gehouden. Blues op de scholen, biedt studenten van alle leeftijden de mogelijkheid om multidisciplinair, in alle talen te leren.

Door het blues genre in de klas te brengen, worden de leerlingen blootgesteld aan deze traditionele onderwerpen, terwijl ze raciale barrières doorbreken en de dialoog over culturele diversiteit openen. Door de studie van blues tradities kunnen docenten de belangrijke kwesties van de kleurenlijn, diversiteit en multiculturalisme aanpakken, door interdisciplinaire studies te gebruiken op een manier die leerlingen van alle leeftijden aanspreekt. De Stichting Brielse BluesDag zet zich in voor het behoud van het blues erfgoed met de biografieën van de mensen die deze muziek hebben gevormd en de culturele geschiedenis achter hun persoonlijke verhalen.

"Roots" is een muzikale ontdekkingstocht van de oorsprong van de Blues naar de moderne popmuziek. De voorstelling is geschikt voor o.a. culturele instellingen, scholen, bibliotheken en theaters. "Little" Louis van Empel vertelt en zingt. Hij wisselt daarbij uniek beeldmateriaal af met songs, anekdotes en verhalen. Louis laat zien en horen hoe de moderne pop- en rockmuziek is ontstaan uit de Amerikaanse blues- en rootsmuziek. De leerlingen konden de voorstelling in ieder geval heel erg waarderen!

Fotografie: Jos Uijtdehaage

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant