Afbeelding

Is het college doof?

Actueel 577 keer gelezen

Brielle - De D66-fractie in Brielle stelde die vraag n.a.v. de presentatie van de uitvoeringsplannen van de Haven- en Binnenstadsvisie. Waarom? De antwoorden op hun vragen blijven voortdurend uit. De D66-fractie vraagt bijvoorbeeld ook al heel lang om een presentatie van het steeds opnieuw aangekondigde Gemeentelijk Verkeers en Vervoers Plan (GVVP). Een raadsmeerderheid steunde deze vraag van D66. Elke keer werd opnieuw navraag gedaan, maar het bleef bij allerlei vage antwoorden en er werd niet tot uitvoering overgegaan.

Bij de inspreekavond voor gemeenteraadsleden voor de Binnenstad en Havenvisie benadrukte D66 nogmaals de noodzaak van een verkeersplan voor de gehele binnenstad gezien de keuzes voor eenrichtingverkeer. Ook werd navraag gedaan, omdat er veel groot vrachtverkeer door de binnenstad rijdt en D66 graag wil dat dit in een monumentale stad als Brielle beperkt blijft. Wat er nu nog bij komt is dat de Pieter van der Wallendam niet alleen "de ingang" wordt van de Brielse binnenstad, maar tegelijkertijd de voornaamste uitgang is voor bewoners van Meeuwenoord, die via de Burgemeester H. van Sleenstraat naar de Groene Kruisweg rijden. Ook nu geen toezegging voor een gedegen onderzoek naar de ontstaande situatie na de nieuwbouw in Meeuwenoord en aan de Van Sleenstraat.

Hoort men het niet of wil men het niet horen? Brug over Zuidspui? Maar ook bij de rondgang in de Raadscommissie Bestuurlijke Zaken en Middelen pikte het college de gedachten van de partijen niet op. Voor een brug over het Zuidspui is geen meerderheid. Maar toch kondigde men dit aan als onderwerp om te onderzoeken en zelfs op de gemeentepagina werd het gepresenteerd alsof de Commissie er niet over had gesproken. Ondertussen is de D66-fractie via facebook en de website een onderzoek gestart naar het draagvlak voor een brug over het Zuidspui en een verkeersonderzoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant