Afbeelding

Wandelen en fietsen vanuit 't Dijckhuis blijft doorgaan

Actueel 357 keer gelezen

Vierpolders - Zoals bekend wordt er wekelijks vanaf het Dijckhuis op de woensdagochtend om 8.45 uur gestart met wandelen en elke laatste dinsdagochtend van de maand om 9.00 uur gestart met fietsen.

Dit blijft zo doorgaan, ondanks dat het nu vakantietijd is. Het is juist mooi dat er voor de groep, die buiten de grote schoolvakantie om met vakantie gaat er toch een wekelijks uitje is. Iedereen is welkom om mee te lopen voor een wandeling van circa 5 of 10 kilometer. En daarna wordt er gezamenlijk in het Dijckhuis, of indien deze gesloten is op een andere locatie in de buurt gezellig koffie of thee gedronken. Dit doen zij samen met andere mensen die om wat voor reden ook niet in staat zijn om te wandelen, maar het wel heel leuk vinden om met elkaar een 'bakkie' te doen! Afgelopen week was het weer de laatste dinsdag van juli en is er dus ook door een groep enthousiaste fietsers rondgereden op ons schitterende eiland Voorne-Putten. De gebruikelijke tussenstop was nu gepland in de Koffieleut aan de Lodderlandsedijk in Rockanje. Hier werden zij gastvrij verwelkomt door Jeannette Zwinkels en haar man Corné, die hen tevens een blik gunde in hun museumboerderij gevuld met een bonte verzameling van onder andere koffiemolens. Hele wanden zijn er mee bekleed. Het aantal koffiemolens in allerlei vormen en maten is dermate groot dat de gastvrouw de tel kwijtgeraakt is. Wegens ruimte gebrek, mede door de verzamel woede van motoren en tuingereedschap door man Corné, is er nu een koffiemolenverzamelstop ingelast.

Kortom, het was afgelopen dinsdagochtend weer een gezellig en verrassend fietstochtje. En zoals gemeld blijft dit het hele jaar doorgaan. We zien ook u graag een van de volgende keren!

Wandelen en fietsen zijn enkele van de vele activiteiten in en om 't Dijckhuis in Vierpolders. Ook het nieuwe seizoen staat weer bol van de diverse leuke acties en evenementen. Kijk voor meer info op https://dijckhuis.nl/activiteiten/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant