Wat zagen ze er dit jaar wederom geweldig uit, de groep van Gymvereniging Brinio!
Wat zagen ze er dit jaar wederom geweldig uit, de groep van Gymvereniging Brinio!

Centrum overspoeld door griezels met Halloween

Algemeen 533 keer gelezen

Brielle - Het wat sombere en druilerige weer weerhield de mensen er niet van om afgelopen vrijdagavond in groten getale richting het centrum te gaan voor de jaarlijkse Halloween optocht.

'Dia de los Muertos' was het thema dit jaar, oftewel de Dag van de Doden, een Mexicaanse feest- en herdenkingsdag die elk jaar plaats vindt op 1 en 2 november, op Allerheiligen en Allerzielen. Dezelfde dag dus, alleen is Halloween enigszins spooky en het feest in Mexico is daarentegen juist heel vrolijk. En spooky en heel erg creepy was het weer in Brielle, want de deelnemers hadden zich weer enorm uitgeleefd. Van heksen, trollen en doodskoppen tot aan veel afgehakte ledematen, eigenlijk was alles wel vertegenwoordigd!

Een vereniging die ieder jaar aanwezig is met Halloween, is Gymvereniging Brinio. Dit keer dansten de deelnemers, bestaande uit meerdere groepen van de jazzafdeling, op muziek van Deorro, Bailar feat Elvis Crespo. 'Ik vond het thema van dit jaar zo leuk, dat ik daar dus passende muziek bij heb uitgezocht', aldus Francis Geurink, groepsleidster van GV Brinio.

Aan het einde werden op de Markt de prijswinnaars bekend gemaakt en dankzij de vele sponsors, waren dat er dit jaar heel veel! De prijs voor de mooist versierde pompoen ging naar café Het Vervolg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant