Wat de kopers van de Slimhus woningen is overkomen, leidt mogelijk tot landelijke maatregelen.
Wat de kopers van de Slimhus woningen is overkomen, leidt mogelijk tot landelijke maatregelen.

Voor derde maal vragen in 2e kamer over Van Sleenstraat

Algemeen 898 keer gelezen

Brielle - De dramatische situatie van de kopers van de Slimhus woningen is onder de aandacht van de landelijke politiek. Voor de derde maal zijn er vragen over gesteld in de 2e kamer.

Na de onbevredigende antwoorden die PvdA 2e kamerlid Henk Nijhuis kreeg van Minister Ollongren op zijn op 25 september gestelde vragen over de Van Sleenstraat, liet deze het er niet bij zitten. Het 2e kamerlid vroeg de minister 30 oktober opnieuw of er de bereidheid is een nationaal bouwgarantiefonds te organiseren, nu gebleken is dat huizenkopers onvoldoende beschermd zijn, zelfs als zij - zoals de kopers van de Van Sleenstraat dat hebben gedaan - zich ervan verzekerd hebben dat hun aannemer aangesloten is bij een garantiefonds. Hij vroeg verder op welke manier kopers hun recht kunnen halen wanneer een onbetrouwbare waarborginstelling weigert de afspraken na te komen en wijst op de grote persoonlijke gevolgen die een faillissement voor de betrokkenen heeft. Het antwoord van de minister is nog niet binnen.

Op 7 oktober stelden ook VVD-ers Koerhuis en Van der Linde oktober kritische vragen. Minister van Financiën Wopke Hoekstra liet hen weten dat zij nog even moeten wachten op zijn reactie omdat hij eerst informatie in wil winnen bij de toezichthoudende instanties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant