Afbeelding

Nieuw boek 'Depressie – van overleven naar leven'

Actueel 2.789 keer gelezen

Op 20-01-2020 komt het boek 'Depressie – van overleven naar leven' uit, geschreven door Fabian Ruijgrok. Fabian heeft zelf twaalf jaar geworsteld met depressie. Destijds geloofde hij dat daar nooit meer een einde aan zou komen. Toch wist hij zich van deze depressie te helen.

Met zijn boek wil hij zijn ervaringen en inzichten delen om anderen te helpen. Zo ging hij van zelfafwijzing naar zelfliefde, van onbewust naar bewust, van gevangen naar vrijheid en van overleven naar leven. Fabian lanceert zijn boek en website tijdens een boekpresentatie in 'Bahurim' in Brielle op 11-01-2020.

In Nederland krijgt bijna één op de vijf mensen te maken met een depressie. Fabian was daar één van. Mensen die worstelen met depressie voelen zich vaak eenzaam, hebben te maken met een negatief zelfbeeld, voelen zich vaak niet begrepen en strijden dagelijks met sombere gedachten. 'Ik heb mijn diepste punt doorleeft, vanaf dat punt kon ik alleen nog maar omhoog.'

Depressie is niets om je voor te schamen

In de tijd dat Fabian zelf worstelde met depressie ging hij op zoek naar waargebeurde succesverhalen van anderen die hem konden inspireren dat depressie niet een leven lang hoeft aan te houden. Ook zocht hij naar herkenning en verbinding met gelijkgestemden. Er heerst nogal een taboe op depressie. Het wordt veelal gezien als zwakte, wat maakt dat een hoop mensen zich schamen en zichzelf afsluiten van de buitenwereld.

Delen vanuit het hart

Als ervaringsdeskundige wil Fabian zijn inzichten delen en een inspiratiebron zijn voor mensen die worstelen met depressie, voor naasten die willen begrijpen wat iemand doormaakt tijdens een depressie en voor professionals die werkzaam zijn in de GGZ. Door dit boek hoopt hij depressie nog meer openlijk bespreekbaar te maken. Hij wil laten zien dat er meer keuzemogelijkheden zijn. Fabian stelt zichzelf daarbij kwetsbaar en open op.

Missie

De auteur heeft als missie: andere mensen coachen in hun worsteling met depressie en een nieuw bewustzijn van licht, liefde, compassie en wijsheid delen. Hij gelooft erin dat ieder mens de potentie heeft om een vredig, vreugdevol en liefdevol leven te creëren.

Fabian (34 jaar) inspireert via social media al een aantal jaar duizenden mensen om hun hart te volgen. Hij is uit de hypnose van het systeem gestapt. Hij werkt al vier jaar niet meer in loondienst en volgt ook hierin zijn hart. Samen met zijn vriendin bouwde hij een duurzaam tiny house in Rockanje aan Zee. Dit tiny house staat voor vrijheid, zodat hij kan doen wat hem gelukkig maakt; andere mensen inspireren en coachen.

Het boek is vanaf te pre-orderen via: www.jebentnietjedepressie.nl/aanbod

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant