Afbeelding
1 April Column

Een 16e eeuws modepaleis

Algemeen 234 keer gelezen

Net bijgekomen van de hectiek van de modeshow van de Geuzennaald zet ik mij achter de computer voor de wekelijkse column. Wat een energie krijg je toch van al die mensen die de collectie tonen, om maar te zwijgen van de enthousiaste toeschouwers die al dat moois voorgeschoteld krijgen. En met de locatie in de Infirmerie is ook niets mis. Een mooie lange zaal met aan weerszijden stoelen voor de toeschouwers, wat een mooie catwalk oplevert. Wat jammer dat er besloten is om de Infirmerie een andere dan een publieke bestemming te geven wat wellicht nog in hogere mate geldt voor het Arsenaal. Er blijft toch behoefte aan dit soort ruimtes in de binnenstad, maar dit terzijde.

In een relaxte sfeer showden de modellen paarsgewijs hun jurken, jurkjes en pakken, professioneel aan elkaar gepraat door één van de naaidames. Ook het gemeentebestuur was ruim vertegenwoordigd. De burgemeester had bij de afsluiting van de show nog een verrassing voor de dames van de Geuzennaald. Vanwege hun 25 jaar bestaan overhandigde de burgermeester namens het gemeentebestuur de dames bloemen en een cheque van 125 Euro, voor elk jaar 5 Euro. Hopelijk gaan zij met dit geld wat leuks doen. Hebben ze na al die jaren wel verdiend.

En dan de winkel van de Geuzennaald. Als u dit leest is deze inmiddels door de Poorteres van het Jaar, Mia Ariaans, geopend en is de verkoop gestart. Wees op tijd als u uw zinnen op iets moois gezet heeft want eind maart is de winkel gesloten. Wat de betaling betreft, in de ruimte op het Bastion 8 is geen mogelijkheid om te pinnen. U kunt alleen contant betalen.

En dan tenslotte nog even dit. Tijdens de modeshow werd ik aangesproken over de afwezigheid van de Geuzenkinderen, die vele jaren in de pauze de toeschouwers met hun dans vermaakten. Dit heeft alles te maken met het aangekondigde afscheid van Heleen Wemerman. Zij stopt ná 1 april definitief met het begeleiden van de Geuzenkinderen. Daarnaast is het aantal kinderen wat nu nog deelneemt erg klein. Er zijn al verschillende oproepen voor vervanging van Heleen en uitbreiding van de kinderen in de diverse media geweest, maar zonder resultaat. Omdat het samen met de Vaandeldragers zo'n waardevolle aanvulling op het gehele 1 aprilspel is, vanaf deze plaats eveneens een oproep aan ouders en kinderen om deze kleurrijke groep te versterken!

KS

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant