Bert van Ravenhorst en maatschappelijk werker Dorothé van den Tweel bij de ingang van het CJG
Bert van Ravenhorst en maatschappelijk werker Dorothé van den Tweel bij de ingang van het CJG

Echtscheidingsspreekuur in Brielle

Algemeen 1.178 keer gelezen

Brielle – Denk je na over scheiden of heb je al besloten om te scheiden? Dan biedt het echtscheidingsspreekuur de mogelijkheid om hierover te praten met een maatschappelijk werker die daarvoor speciaal is opgeleid.

Het spreekuur wordt elke woensdag gehouden in het Centrum Jeugd en Gezin (CJG). Hier is maatschappelijk werker Dorothé van den Tweel van Kwadraad aanwezig, of een van van haar collega's van Enver: gezinscoaches Onno Hoogendijk of Antoinette Tingen.

Dorothé wil, ook namens haar collega’s van Enver, graag benadrukken dat iedereen vrijblijvend kan binnenstappen. Hoe eerder je komt, hoe beter. Liefst in een stadium voordat je het helemaal met elkaar hebt gehad, want dan is het een stuk moeilijker het gesprek op gang te brengen. Het kan al op het moment dat je merkt dat het in je relatie niet meer zo goed loopt en dingen beginnen te schuren. Ze heeft het in haar praktijk verschillende keren meegemaakt dat de relatie toch nog kan verbeteren met behulp van tips en raadgevingen.

Een kind houdt van papa en van mama en wil niet hoeven kiezen
Natuurlijk verloopt het niet altijd zo goed en soms lukt het niet om de weg samen terug te vinden. Als een echtscheiding uiteindelijk toch niet te vermijden is, kan ondersteuning vanuit Enver of Kwadraad heel belangrijk zijn. Met elkaar wordt gezocht naar passende oplossingen om te voorkomen dat jij en je ex-partner elkaar verkeerd gaan verstaan en afglijden in een vechtscheiding. Wanneer er kinderen bij betrokken zijn, worden die in het laatste geval helaas bijna letterlijk 'het kind van de rekening'. Een kind heeft de minste last van een scheiding wanneer het ouders lukt om op een respectvolle wijze met elkaar om te blijven gaan. "Een kind houdt van papa en van mama, een kind wil niet hoeven kiezen."

In het spreekuur wordt er ook advies en informatie gegeven over onder andere de financiële en juridische gevolgen van een scheiding, de echtscheidingsprocedure zelf en hoe ouders hun kinderen het beste kunnen ondersteunen in deze periode en daarna. Ook jongeren die zich zorgen maken om hun ouders, zijn van harte welkom op het spreekuur. 

Contactgegevens echtscheidingsspreekuur
Het echtscheidingsspreekuur wordt elke woensdag van 8.30 – 9.30 uur gehouden op de eerste verdieping van het Centrum Jeugd en Gezin op het Gooteplein 5b in Brielle. Er is in principe een vrije inloop, maar in coronatijd vinden ze het handiger als je je van te voren aanmeldt via de telefoon of de mail, dan weten ze dat je komt.

Bel of mail:
Onno Hoogendijk 06 14302755 brielle@enver.nl
Dorothé van den Tweel
06 36361154
bureaudienst.brielle@kwadraad.nl

Het spreekuur is gratis. Het maakt niet uit of je gehuwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt, of samenwoont.


Initiatief D66
Veel steun van de andere politieke partijen kreeg D66 bij zijn voorstel om naast andere maatregelen in het sociale domein, de frequentie van het echtscheidingsspreekuur omhoog te brengen. Ook de Brielse Adviesraad Sociaal Domein stond er vierkant achter. Wethouder Bert van Ravenhorst heeft het advies graag uit willen voeren. Het past wat hem betreft heel goed in de benadering om meer preventief te werken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant