Afbeelding

Fietsbank zoekt werkruimte

Algemeen 245 keer gelezen

De Fietsbank Voorne-Putten is een vrijwilligers organisatie die in februari 2018 is opgericht. Hun doel is het gratis fietsen ter beschikking te stellen aan mensen die gezien hun inkomen de aankoop van een fiets niet kunnen bekostigen. Dit kunnen zij doen door oude of niet meer in gebruik zijnde fietsen, die zij van inwoners van Voorne-Putten hebben ontvangen, op te knappen. Tevens willen zij voor genoemde doel groep in beperkte mate fietsen repareren en jongeren leren hun fiets zelf te repareren.

De Fietsbank krijgt geen enkele reguliere subsidie of toelage, maar een enkele maal een gift van een instelling of particulier. De vrijwilligers gebruiken zoveel mogelijk onderdelen van de oudste fietsen die hen aangeboden worden. Toch zijn zij een enkele maal genoodzaakt om onderdelen te kopen. De hiervoor benodigde gelden worden uit eigen middelen van de groepsleden betaald. Inmiddels hebben zij al meer dan 300 fietsen uitgegeven. De omvang van de werkzaamheden neemt steeds verder toe; er is voldoende aanbod van oude fietsen en de vraag neemt toe, de Fietsbank groeit uit zijn voegen!!

Helaas hebben zij nog altijd niet een eigen werkruimte waar zij met elkaar fietsen kunnen repareren; het gevolg is dat de groepsleden thuis aan fietsen werken en nood gedwongen tientallen fietsen in hun tuin onder zeilen hebben staan. Deze situatie geeft voor de individuele leden van de groep problemen. Tevens brengt deze werkwijze veel transport van fietsen met zich mee.

Zij doen dan ook een oproep en vragen wie hen een werkruimte ter beschikking kan en wil stellen. Zij denken aan een ruimte van minimaal 50 m2; alles in goed overleg. Voor meer gedetailleerde informatie beschikken zij over "De missie van de Fietsbank" die zij u graag toe sturen.

De Fietsbank
Frans Sikken
Tel. 0620362520

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant