Elk dier is handgemaakt uit 100% gerecycled glas
Elk dier is handgemaakt uit 100% gerecycled glas

Met de mond geblazen dieren van glas in de Wereldwinkel

Algemeen 486 keer gelezen

Brielle - De Wereldwinkel te Brielle verkoopt mooie handgemaakte glazen dieren. De dieren worden vervaardigd door Ngwenya Glas, een bedrijf met 70 werknemers in Swaziland, een klein Koninkrijk in het zuiden van Afrika.

Onder de bergen die Swaziland omringen, is er een die lijkt op een krokodil. Op de top is ‘s werelds oudste ijzerertsmijn, ruim 43 000 jaar oud, en aan de voet is het afgelegen dorp Ngwenya. Hier blaast een kleine groep Swazi ambachtslieden dieren van Afrika, elk dier met zijn eigen onweerstaanbare persoonlijkheid. Elk item is handgemaakt uit 100% gerecycled glas. Het grootste deel van dit glas is van frisdrankflessen, verzameld uit alle hoeken van Swaziland. Mensen uit heel Swaziland verzamelen flessen en worden betaald per kilo voor schoon glas.

Donaties
Een percentage van Ngwenya Glass’ wereldwijde omzet wordt gedoneerd aan het Ngwenya Neushoorn en Olifantfonds voor het redden en behouden van deze zeldzame en bedreigde dieren. Daarnaast steunen ze regionale weeshuizen en hebben aandacht voor het milieu, zoals bijvoorbeeld het gebruiken van recycled papier als verpakkingsmateriaal.

Weer dagelijks open
Leuk om eens te komen kijken naar deze en vele andere fairtrade gemaakte producten. Vanaf augustus staat de winkeldeur weer dagelijks open van 10 tot 5 uur en op zondag 2 augustus van 12 tot 4.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant