Afbeelding
Koop Lokaal

Dermé leidt je in nog geen jaar op naar een prachtig en gezond beroep

Algemeen 633 keer gelezen

Brielle - In een negen maanden durende opleiding die je één dag per week kan volgen, leidt Dermé je op tot gediplomeerd schoonheidsspecialiste op niveau 3 of 4 of tot pedicure niveau 3 of 4. Met jouw volledig erkende diploma mag je je inschrijven bij de beroepsvereniging ANBOS of als pedicure bij Provoet.

Voordat eigenaresse Debora Wesdorp ons haar brandschone en sfeervolle praktijk- en opleidingsruimte laat zien, moeten we eerst onze handen desinfecteren. Het is kenmerkend voor de hygiëne en zorg die horen bij de beroepen waarvoor ze lesgeeft. Ondertussen vinden we het bijzonder dat er in een historisch pand in een klein stadje als Brielle zo’n professioneel opleidingsinstituut is, op nog geen 10 minuten loopafstand van het openbaar vervoer.

Er wordt lesgegeven in groepjes van meestal zo’n tien en maximaal 14 cursisten. Bewust heeft Debora ervoor gekozen om niet in de setting van een klaslokaal les te geven. Haar cursisten zitten gezellig rond een grote ovale tafel. Het teamgevoel wordt daarmee benadrukt en de drempel om vragen te stellen is zo veel lager. Debora vindt die ontspannen sfeer heel belangrijk en het blijkt dat de resultaten daardoor beter zijn. 

In de ruimte voor de praktijklessen die aansluit op de theorieruimte, staan zeven hagelwitte behandelstoelen. Daar kunnen schoonheidsspecialistes en pedicures hun praktijkervaring opdoen. De zitplekken voor de grote spiegels zijn bestemd voor de opleiding tot visagiste. Deze vernieuwde opleiding voor Visagie en Hairstyling omvat 12 lessen op woensdagavond. Er wordt gewerkt met het professionele merk ‘Make-up Studio’. 

Coronaproof 
Debora’s echtgenoot is professioneel cameraman. Samen hebben ze de coronatijd benut om alle theorielessen op te nemen, zodat je ook thuis de opleiding kunt volgen. Die videolessen blijven een waardevolle aanvulling, ook nu de opleiding inmiddels weer op het instituut gegeven kan worden. Het is heel handig dat je de lessen nog eens even kunt terugspoelen en terug kan kijken.

Alle leeftijden 
Of je nu nog maar net van je middelbare school af bent, of dat je al langer in een beroep aan het werk bent en je om wil scholen, je kunt altijd met deze opleiding starten. De deelneemsters aan de twee groepen die op 15 juli examen deden voor schoonheidsspecialiste en pedicure varieerden in leeftijd van 17 tot 55 jaar en maar liefst 95% slaagde in een keer. Een percentage dat trouwens heel gebruikelijk is bij Dermé.

Een prachtig, maar ook gezond beroep 
Samen met vier gecertificeerde docenten verzorgt Debora de lessen. Als bevlogen schoonheidsspecialiste, geeft ze regelmatig ook zelf behandelingen. Ze vindt het altijd weer heerlijk als mensen blij de deur uitgaan en het verveelt haar nooit. Waarom het beroep ook gezond is? Debora antwoordt dat je hele fijne contacten hebt, mensen blij maakt, zelf je tijd kunt indelen en dat je daardoor zelf ook ontspannen bent en weinig stress hebt.

Toekomstperspectief 
Als je de opleiding bij Dermé voltooid hebt, ben je volledig bevoegd om zelf een praktijk te gaan starten. De arbeidsperspectieven zijn goed. Want hoe heerlijk vinden mensen het als ze een ontspannende massage krijgen, als ze zien dat hun huid opknapt, of dat je ze van hun hielkloven kunt afhelpen? En wie met voeten werkt, heeft altijd werk! Er blijft zo altijd behoefte bestaan.

Praktische informatie 
Woensdag 5 augustus 2020 is er van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond bij Dermé. Er is dan volop de gelegenheid om je op de opleiding te oriënteren. Het lesgeld is redelijk en kan in termijnen worden betaald. Iedereen die geïnteresseerd is, kan overigens altijd een afspraak maken voor een oriënterend gesprek. Ga voor topkwaliteit en kom studeren bij Dermé!

Opleidingsinst. Dermé
Slagveld 25
3231AN Brielle
Debora Wesdorp
0181 414 041
info@derme.nl
www.derme.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant