Afbeelding

Expositie ‘Fragmenté’ van Briellenaar Frans Bianchi in Gallery RitsArt

Algemeen 511 keer gelezen

De Brielse kunstenaar Frans Bianchi is dè hedendaagse Nederlandse colorist met een geheel eigen handtekening. Zijn kleurcomposities bepalen de lijnen en het perspectief in zijn werk. Hij is een echte dualistisch colorist die telkens weer de grens zoekt tussen figuratief en abstract. 

Waar Bianchi in zijn eerdere landschappen uitdaging vond in het zoeken naar dit omslagpunt, oftewel de perfecte dualistische balans, vindt Bianchi nu juist het effect van de contrasten interessant. 

Zo plaatst hij een figuratief element binnen zijn overduidelijk abstracte werken of omgekeerd, geabstraheerde elementen in een overwegend figuratief werk. Er verschijnen zelfs mensen op zijn doeken. Soms voorzichtig in een van zijn geliefde Franse of Nederlandse landschappen, soms groots, uitgelicht en het centrale onderwerp, soms zelfs verworden mensen als een landschap. 

Binnen deze dans van stijlfiguren neemt Bianchi de kijker mee op reis naar voor hem betekenisvolle plekken en toont zijn ervaringen. Zo vormt deze tentoonstelling zijn ‘timeline’ of ‘storyline’ en zijn de schilderijen fragmentarische snapshots uit zijn leven. 

Fragmenté is te zien in Gallery RitsArt Veerstraat 3 te Maassluis van 3 oktober 2020 tot en met 20 december 2020. 

De opening heeft op aangepaste wijze plaatsgevonden op zaterdag 3 en zondag 4 oktober.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant