De Jeugdcommissie van vv Vierpolders
De Jeugdcommissie van vv Vierpolders
In de Sportlights

De Jeugdcommissie van vv Vierpolders

Algemeen 477 keer gelezen

Sporten en bewegen is gezond en niet alleen omdat je er fit van wordt. Wie regelmatig sport merkt allerlei positieve veranderingen in het leven. Het zorgt ook voor ontmoeting en uiteraard plezier! In het item ‘in de sportlights’ belicht Kelly van Dijk, Combinatiefunctionaris in Brielle, iedere maand verschillende invalshoeken van sport, vooral om anderen te inspireren. Deze maand staat de Jeugdcommissie van vv Vierpolders in de sportlights!

Wie zijn jullie en wat doen jullie?
Wij zijn een groep(je) betrokken ouders. Onze kinderen spelen al van jongs af aan bij de vereniging. Wij vinden het leuk om op vrijwillige basis iets te kunnen betekenen voor de jeugd van onze voetbalvereniging. Onze werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het organiseren van leuke activiteiten op de vereniging, het jeugdkamp, aanspreekpunt ouders en kinderen, zoeken van sponsoren voor onze kleding en de organisatie hiervan, organisatie bardiensten, maken van de indeling voor het nieuwe seizoen, organisatie toernooien en allerlei activiteiten rondom sinterklaas, kerst en de nieuwjaar bingo.

Waarom is het zo leuk om in de jeugdcommissie te zitten?
Het is fijn om binnen onze kleinschalige vereniging iets te kunnen betekenen voor de jeugd! De jeugd is een belangrijke groep binnen de vereniging waardoor het goed is om hier iets extra’s voor te kunnen doen.

Wat maakte het oliebollentoernooi tot zo’n succes?
Door van te voren de jeugd te enthousiasmeren was de betrokkenheid groot. Het aantal aanmeldingen van jonge spelers en oudere spelers zorgen voor een saamhorig geheel in ons dorp. Door van alle aanmeldingen de teams gemengd in te delen is deze saamhorigheid ook goed terug te zien op het veld. De oudere spelers helpen de jongere en iedereen moedigt elkaar de hele dag aan. Het oliebollentoernooi is een super gezellige en sportieve dag voor iedereen.

Wat was er nog meer te doen?
Naast het reguliere voetbaltoernooi waren er ook een aantal extra spelelementen te doen: voetbal darten, stropdas schieten, snelheidsmeter en gatenschieten. Tevens hebben de spelers tijdens de wedstrijden en de spellen een broodje frikandel/ kroket en een oliebol gekregen. Die oliebol kan natuurlijk niet missen tijdens het oliebollentoernooi.

Hoe vonden de deelnemers het oliebollentoernooi?
De deelnemers vonden vooral het onderlinge voetbaltoernooi erg leuk. Gezellig samen kunnen voetballen tovert toch een lach op de gezichten van al onze jonge leden. Als we onze deelnemers van onder de 9 jaar vroegen wat ze er dan precies zo leuk aan vonden, was het antwoord vol overtuiging en enthousiasme: ALLES! Maar ook bij de wat oudere deelnemers waren de onderlinge partijtjes favoriet van deze leuke dag.

Wat hebben jullie van deze dag geleerd?
In deze bijzondere tijd is het mooi te zien dat we met de coronamaatregelen iets moois kunnen organiseren. Het doet ons goed dat iedereen zijn sportieve inzet toont, er respect is voor de jongste spelers doordat de oudere spelers binnen deze gemengde teams zich sportief opstellen. De betrokkenheid is groot!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant