Wat herken je bij het bekijken van deze oude luchtfoto?
Wat herken je bij het bekijken van deze oude luchtfoto? archief Jan Bazen

Foto uit de oude doos

Algemeen 1.327 keer gelezen

Brielle - Zoals elke keer riep ook de foto van afgelopen week de nodige reacties op. Blijf schrijven en bellen. We zijn er blij mee.

De foto liet het echtpaar Maurits (Maup) en Willy Philipse-Hokke zien bij gelegenheid van de opening van hun slijterij in Rockanje. Dat was op 20 januari 1970. Mevrouw Lieshout reageerde als eerste. Zij zag tot haar verrassing haar zus op de foto. Mooie herinneringen borrelden bij haar op. Zij had het onder andere over de bioscoop die de broers Philipse samen hadden in Den Briel. Mevrouw Moerman uit Oostvoorne herkende de foto ook en beschreef de activiteiten die de familie, naar haar zeggen, ook in Oostvoorne ontplooide.

Bij Jaap Meurs kwamen zijn herinneringen aan de Brielse jaren, toen hij op de ambachtsschool zat, naar boven en zijn Brielse bioscoopbezoeken daar. Rens van Adrighem meldde dat tegenwoordig aan de Zeeweg, waar ooit de slijterij was, een pottenbakker huist. Karin Poortman gokte dat het moest gaan om een foto uit het begin van de zeventiger jaren. En gelijk heeft ze. Sonja Slagboom vertelde tenslotte over de strandtent van de familie Philipse naast Badlust. Sonja kwam vanuit Rotterdam in Rockanje op vakantie en bezocht daar met regelmaat de Philipse strandtent. Tips over wat er te zien is, lezen we met regelmaat terug op de facebookpagina van de krant. Deze keer van o.a. Anja van der Burgh, Rick Abrahams en Maarten Zoetemeijer. Blijf dat vooral doen!

Wanneer de foto van deze week werd genomen, weet de redactie deze keer niet precies. Wie kan ons helpen aan het juiste jaartal of misschien wel de exacte datum? Dat het een luchtfoto is, zorgt er voor, dat er veel op de foto te zien is. Maar wat precies? Bel ons op voor je reactie tel. 06-137 53 139 of schrijf een berichtje naar fotooudedoos@gmail.com of laat een berichtje achter op de facebookpagina van de krant.

Maup en Willy Philipse Hokke bij de opening van hun winkel in Rockanje
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant