Afbeelding

Koningsdag in Vierpolders:’Doen wat wel kan’

Algemeen 215 keer gelezen

Vierpolders - 'Doen wat wel kan' en de dorpsbewoners een leuke dag bezorgen, dat was het motto van het OC Vierpolders.

Om 10 uur in de morgen opende de burgermeester deze dag door enkele dorpsgenoten van 80+ een bosje vrolijke oranje tulpen te overhandigen. Ze hopen deze doelgroep volgend jaar weer te kunnen voorzien van een smakelijke tompouce. Met een Bingo en 16 'opdrachten' werden oud en jong geactiveerd voor het versieren van de ramen en het ophangen van vlaggen, ouderwetse kinderspelletjes werden uit de kast gehaald en ook een hapje en drankje mocht niet ontbreken. Inmiddels hebben alle dorpsgenoten met een aantoonbare Bingo een kleinigheidje voor het gezin ontvangen.

De kinderen uit het dorp mochten op de dag zelf een ijsje bij één van de OC leden halen. Dit veroorzaakte een gezellig komen en gaan van kinderen en ouders zonder samenscholing. Na het nuttigen van dit lekkers kon er nog even gespeeld worden op het schoolplein. Door het aantrekkelijke zonnetje was het nog even aangenaam en gezellig.

Als klapper was er om 16 uur in de middag een Pubquiz voor het hele gezin, uiteraard met thema's rond deze mooie koningsdag. Zo hebben ze ook nog wat kunnen leren. Waar is Koningin Maxima geboren? Hoe vaak komt 'links' voor in het liedje 'van links naar rechts' van de Snollebollekes en wat was de langste tompouce ooit gemaakt. Ze hebben gedanst, genoten van cabaret en hun hersenen laten kraken.

Al met al een dag die in de boeken gaat als 'niet zoals normaal, maar wel gezellig.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant