Afbeelding

Bibliotheekmedewerker brengt haar eerste boek uit

Algemeen 856 keer gelezen

Regionaal - Bij de bibliotheek werken en je eigen boek uitbrengen? Dan moet je toch wel heel veel van boeken houden! We spraken met Sandra Oldenhof, werkzaam bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en auteur van haar eerste boek; “Serenade”.

Sandra, je bent werkzaam bij de bibliotheek in Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis en straks ligt jouw eigen boek daar ook. Hoe is dat zo gekomen?

“Ik schreef altijd al gedichten en korte verhalen en speelde met de gedachte mijn familiegeschiedenis tot boek te verwerken. Maar na een inspirerende workshop viel alles samen. Ik realiseerde me ineens de enorme vrijheid die ik had met het schrijven van fictie. Of zoals een schrijver het eens verwoordde; “Ik ben gaan schrijven omdat ik dat boek wilde lezen”. Zo ontstond uiteindelijk het verhaal van Serenade.”

Kun je vertellen waar Serenade over gaat?

“Het verhaal gaat over Sara en Juliette, respectievelijk levend in 2017 en 1917. In een bepaalde fase van hun jonge leven. De één in Nederland, de ander in Parijs, ten tijde van de 1e Wereldoorlog. De lezer kan meeleven met de keuzes die ze gemaakt hebben of nog gaan maken en de ontwikkelingen die daaruit voortvloeien. (Familie)geschiedenis, (literaire)kunst en muziek spelen een rol, maar ook de liefde mocht hierin niet ontbreken.” Op de achterkant van je boek staat het logo van PinkRibbon, kun je dat toelichten?

“Tijdens het proces van het coverontwerp schoot me ’s nachts ineens een mooie oude foto van mijn moeder me te binnen. Het stond voor mij vanaf dat moment gelijk vast dat zij op de cover moest komen. Mijn moeder is 12 jaar geleden op 59 jarige leeftijd overleden als gevolg van borstkanker en geheel in lijn met haar gedachtegoed ‘geven is mooier dan krijgen’ doneer ik een deel van de boekopbrengst aan het KWF Kankerbestrijding PinkRibbon.”

Vrijdag 17 september is jouw boekpresentatie en die is openbaar?

“Ja klopt! Iedereen is van harte welkom deze avond. Deze feestelijke avond wordt muzikaal omlijst door Gerard Alderliefste in de theaterzaal van theater Twee Hondjes in Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis. Gerard is gitarist, pianist en zanger en zal deze avond nummers uit zijn rijke oeuvre ten gehore brengen, geheel in Franse sfeer en in het teken van de verschijning van Serenade. Na afloop is er gelegenheid om het boek te kopen en natuurlijk te laten signeren! Kaartjes voor deze avond zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek: www.bzhd.nl.”

Tot slot, waarom moet iedereen jouw boek lezen?

“Nou, niemand moet dat uiteraard” lacht Sandra, “maar ik zou het wel heel leuk vinden. Bijvoorbeeld om je lekker mee te laten voeren naar enkele van de mooiste en veelbewogen plekken in Zuid-Europa. En tussendoor kunnen de lezers dan ontspannen genieten van de bijbehorende muziek; een bijpassende afspeellijst; ook Serenade geheten, die ik samen heb gesteld en te beluisteren is via Spotify.

Serenade is vanaf september verkrijgbaar bij boekhandels, via de website www.sandraoldenhof.nl en aan de balie van Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant