Afbeelding
Wil van Balen

Opera in het Prinsenkwartier

ma 29 nov 2021, 09:00 Algemeen

Brielle - Op woensdagavond 1december 2021 kunt u bij Welzijn Ouderen in Het Prinsenkwartier in Brielle kijken en luisteren naar een gezellige operette. Ze draaien de operette Zigeunerliebe of Gipsy Love van de componist Franz Lehár. 

Eigenlijk is het werk een kruising tussen een opera en een operette. Het verhaal speelt zich af in Hongarije en Roemenië aan het begin van de 19e eeuw. Zorika, de dochter van de Roemeense landeigenaar Dragotin, wil zich verloven met een man van haar eigen klasse: Jonel Bolescu. Dan ontmoet ze zijn halfbroer de zigeunerviolist Joszsi tot wie ze zich aangetrokken voelt. Op de avond van haar verloving drinkt ze water uit de Czerna-rivier waardoor ze tijdens een droom de toekomst kan voorspellen. Zo weet ze ook hoe een leven met Joszi er uit kan zien zodat ze een juiste keuze kan maken. 

Wilt u weten wat haar keuze is? Kom dan naar Welzijn Ouderen. De vertoning begint om 19.30 uur. De zaal is open om19.00 uur. Afloop ongeveer 21.30 uur. U vindt Het Prinsenkwartier op M.H. Trompstraat 135 in Brielle. Toegangsprijs € 3,50 en Catharinapashouders betalen € 1,50. (Pinnen of contactloos). 

In verband met de pandemie graag eerst aanmelden. Welzijn Ouderen is telefonisch te bereiken via 0181-728281 (van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 13.30 uur). Of per email bij receptiewo@catharinastichting.nl

Uit de krant