Het startpunt is bij Brunotti Beachclub aan de Noordoever van het Oostvoornse Meer
Het startpunt is bij Brunotti Beachclub aan de Noordoever van het Oostvoornse Meer

Voorne’s Duin Trail & Walk gaat door op 5 december met 1.000 inschrijvingen!

wo 1 dec 2021, 12:30 Algemeen

Voorne - Traditiegetrouw vindt Voorne’s Duin Trail & Walk, sinds 2012, plaats op de eerste zondag van december. Dit jaar zou een bijzondere editie worden, 5 december is immers een belangrijke dag, zeker voor de kinderen die mee zouden rennen met de Kids Trail. 

Onze goede vriend uit Spanje zou Voorne’s Duin Trail & Walk namelijk vereren met een bezoek. Helaas, doordat er geen publiek aanwezig mag zijn bij het evenement, zijn er ook geen kinderen en is het maar zeer de vraag of Sinterklaas, immers ook behorend tot het publiek, de traillopers en wandelaars mag aanmoedigen.

Het is niet anders. De organisatie van Voorne’s Duin Trail & Walk is heel blij dat het evenement door kan gaan en neemt de strenge voorwaarden voor lief. Dit geldt zeker voor de circa 1000 deelnemers die ingeschreven hebben voor de Walk en de verschillende trail-afstanden.

De Walk is een goed beschreven wandeling van 15 km die vertrekt vanaf het startpunt bij Brunotti Beachclub aan de Noordoever van het Oostvoornse Meer en vandaar verder loopt richting het prachtige Voorne’s Duin. Onderweg zijn er twee verzorgingsposten met een uitgebreid assortiment. De Walk vindt pas voor de tweede keer plaats, op veler verzoek van degenen die de afstand van 15 kilometer liever iets rustiger afleggen. De Walk is zo’n succes dat de organisatie nadenkt over de toevoeging van een langere afstand van zo’n 25 tot 30 kilometer volgend jaar.

De trail door het prachtige duingebied wordt ieder jaar meer populair. Naast de al bestaande afstanden van 15, 28 en 43 kilometer is er nu ook een kortere afstand van 9,7 kilometer toegevoegd. Voor veel hardlopers is de 15 kilometer net te lang en dan biedt deze nieuwe, korte afstand, dezelfde trail-ervaring met iets minder inspanning. De toevoeging is een succes, 119 deelnemers schreven zich in voor deze afstand.

Natuurlijk is dit evenement niet mogelijk zonder de medewerking van Stichting het Zuid-Hollands Landschap en Natuurmonumenten. Een klein gedeelte van het inschrijfgeld gaat dan ook naar deze organisaties. Daarnaast is de organisatie ook blij met de samenwerking met de mountainbikers die het mountainbikeparcours in Oostvoorne tiptop onderhouden. Op 5 december is dit parcours tot circa 13.00 uur afgesloten omdat er zich hardlopers op kunnen bevinden. Als tegenprestatie levert Stichting Voorne’s Duin Trail jaarlijks een bijdrage voor het onderhoud van het parcours.

Aan wandelaars in het Mildenburgbos, Voorne’s Duin en Quakjeswater, het verzoek de bordjes en lintjes te laten hangen. Aan het einde van de middag ruimt de organisatie alles weer op.

Uit de krant