Afbeelding
Agenda

Wat is er te doen in de regio?

Algemeen 36 keer gelezen

Lego wedstrijd

Oostvoorne - Speciaal voor de kinderen, in deze lange kerstvakantie, organiseert de stichting Cultevo een lego bouwwedstrijd. Kinderen in de leeftijd tot 12 jaar kunnen meedoen aan deze leuke wedstrijd. Iedereen kan meedoen en er zijn mooie prijzen te winnen. Het thema is de 100e lampionoptocht. De lampionoptocht in Oostvoorne bestaat al 100 jaar. De grote 100e lampion optocht kon dit jaar, wederom door Covid maatregelen niet door gaan. Daarom nu deze lego bouwwedstrijd: Bouw van lego een lampionpraalwagen, of een versierd huis en/of tuin in het thema van 100 jaar lampionoptocht in Oostvoorne. Zodat we met elkaar alvast de mooiste en grootste optocht ooit kunnen bouwen. Alle bouwwerken worden tentoongesteld aan de Pastorielaan in Oostvoorne. Door de lange kerstvakantie verwacht de organisatie vele mooie bouwwerken. De bouwwerken worden gejureerd in drie categorieën 0-4 jaar, 5-7 jaar en 8-12 jaar. In elke categorie zijn mooie prijzen te winnen. 

De bouwwerken kunnen worden ingeleverd op donderdag 30 december tussen 10.00 en 14.00 aan de Pastorielaan 6 in Oostvoorne. Daar wordt met alle creaties een mooie optocht nagebouwd en iedereen kan dan in de kerstvakantie deze optocht bekijken. Op vrijdag 7 januari worden de winnaars bekend gemaakt, via de website en facebook. Op zaterdag 8 januari kunnen de bouwwerken weer worden opgehaald tussen 10.00 en 14.00 uur. Zie voor alle informatie, inschrijving en spelregels de website www.evenementenoostvoorne.nl

Wandelen

Bij Natuurmonumenten kun je een gratis wandelrouteboekje bestellen met routes uit de regio geselecteerd door de boswachters. Vraag het boekje gratis aan via www.natuurmonumenten.nl

Shantalla babymassage

Hellevoetsluis - Met deze cursus leer je je baby beter kennen en aanvoelen. Een babymassage is een mooie manier om het contact te versterken tussen jou en je baby. Onder begeleiding van Carla van Moeki krijg je allerlei leuke tips waar je ook thuis mee aan de slag kunt. Deze cursus is te volgen in Bibliotheek Hellevoetsluis en bestaat uit 4 lessen. Datum: 3 februari. Kosten voor leden zijn € 30,40 en anders € 32,-.

Yoga met je dreumes/peuter

Hellevoetsluis - In deze cursus geeft Carla van Moeki je allerlei leuke tips! Peuters genieten ervan om allerlei lichaamshoudingen te onderzoeken, met hun adem te spelen en hun zintuigen te gebruiken. Bij de cursus Yoga met je dreumes/peuter doe je samen yoga-oefeningen, rol-, klim- en klauterspelletjes, massagespelletjes, worden soms muziekinstrumenten of andere attributen gebruikt en worden er liedjes gezongen. De cursus is te volgen in Bibliotheek Hellevoetsluis en bestaat uit 8 lessen. Kosten voor leden € 60,80 en anders € 64,-.

Schilderen en tekenen

Zwartewaal - Na een succesvol eerste seizoen geeft kunstenares Marlies Verda opnieuw een reeks van 5 lessen bij Galerie Kunst In Uitvoering in Zwartewaal. Marlies deelt graag haar enthousiasme voor kunst en heeft jarenlange ervaring in kunstlessen voor kinderen en volwassenen, haar aanpak is out of the box waardoor de lessen altijd verrassend zijn. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met fantasiedieren of portretten, in elke les kun jij je creativiteit kwijt. Meld je snel aan! Je aanmelding is geldig voor alle lessen. Let op! Na aanmelding hoor je een bevestigingsmail te ontvangen. Door een probleem in het systeem komen sommige aanmeldingen niet goed aan. Als je een bevestiging ontvangt kun je zeker zijn van deelname. Heb je geen mail ontvangen? Neem dan even contact op met de onderstaande jongerenwerker. Leeftijd: groep 5 t/m 8. Star: 18 januari. 

Fotowedstrijd Zuid-Hollands Landschap

Vier keer per jaar houden de natuurbeschermers van het Zuid-Hollands Landschap een fotowedstrijd, met telkens een ander thema. Het thema van de huidige fotowedstrijd is ‘Winterzon’. Omdat de winter vol onverwachte, lichte momenten zit: een mooi laag zonnetje, vroege bloeiers, vogels dicht bij huis, oogverblindend witte sneeuw, enzovoort. Tot 18 januari kan je via de website zuidhollandslandschap.nl foto’s insturen met als thema: Winterzon. De winnaars krijgen een mooie afdruk van hun foto en de foto’s van de jurywinnaars worden gepubliceerd in het tijdschrift van het Zuid-Hollands Landschap. Kijk op zuidhollandslandschap.nl voor meer informatie en de spelregels.

Uit de krant