Afbeelding
Frans Erwich

Veiling BKR-werken verplaatst

Algemeen 111 keer gelezen

Brielle - Honderden schilderijen, voorheen in bezit van de gemeente en gestald op de zolder waar niemand ze kon zien, hangen al enige tijd aan de wanden van de Infirmerie om geveild te worden aan de hoogste bieders.

Van 8 t/m 20 december 2021 kon iedereen met interesse de schilderijen komen bekijken, waaronder meer dan 70 werken van de Brielse kunstenaar Piet Middelhoek. De schilderijen vallen onder de zogenaamde ‘Beeldende Kunstenaars Regeling’, waarmee kunstenaars in de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 tegen inlevering van kunstwerken een inkomen konden verwerven.

Meer dan 40 jaar waren de schilderijen daarom gemeentelijk bezit. De tijd is nu rijp voor nieuwe eigenaren. Naast schilderijen uit de BKR-regeling worden ook andere, in de loop der jaren in eigendom van de Gemeente Brielle, verkregen schilderijen tentoongesteld en na afloop van de expositie geveild. De veiling stond eerst gepland op 22 januari, maar is nu, vanwege de coronamaatregelen, verplaatst naar zaterdag 12 maart.

Voor geïnteresseerden die de schilderijen in december nog niet gezien hebben, wordt voor 12 maart de expositieruimte nog een aantal middagen opengesteld. Meer informatie volgt binnenkort via www.kunstencultuurbrielle.nl

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant