Marianne, Faure en Yvonne
Marianne, Faure en Yvonne

Jong talent pakt het podium in BREStheater!

Algemeen 326 keer gelezen

Brielle - Dé talentenshow waar iedereen met een talent kan schitteren op het podium van BREStheater, vindt plaats op zondag 30 oktober.

Jongeren tussen de 10 en 25 jaar die bezig zijn met muziek, dans, spoken word, acrobatiek, cabaret, toneel of een andere podium discipline krijgen de kans om op te treden voor publiek en jury. Met een fantastische prijs voor de winnaar!

Voorafgaand aan de talentenshow zijn er allerlei activiteiten om jongeren enthousiast te maken en te ondersteunen bij hun podiumpresentatie. Stichting Push, Kunst & Cultuur Brielle en Brielse singer-songwriter FAURE organiseren een najaar vol activiteiten, workshops en coaching sessies.

FAURE vertelt: ‘We willen graag iedereen uitnodigen om het talent in zichzelf te ontdekken, daarom maak ik met mijn workshop ‘Songs about Freedom’ een rondje langs de basisscholen. Overal is nieuw talent; Duncan Laurence is bijvoorbeeld ook ooit begonnen op het podium van de talentenshow in BREStheater.’ Voor wie al wat langer bezig is maar nog wat tips nodig heeft voor een knallende performance, is er het coaching traject met workshops van coaches uit verschillende disciplines. Jongeren die geen coaching nodig hebben maar wel willen optreden, kunnen zich gewoon aanmelden. Meer informatie hierover volgt nog maar opgeven kan ook nu al via onderstaand e-mailadres.

‘Donderdag 15 september organiseert Push de Kick Off Talentday vol leuke activiteiten waarbij je zo kunt aansluiten en workshops waarvoor je je kunt inschrijven’, vertelt Yvonne Snoeij, combinatiefunctionaris sport bij Push. ‘Jongeren kunnen zo kennis maken met verschillende activiteiten en ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze meer van willen leren.’

Combinatiefunctionaris cultuur Marianne Dirks vertelt: ‘Jonge cultuurmakers vertellen ons allemaal hetzelfde; dat ze elkaar graag meer willen ontmoeten, aan activiteiten willen meedoen en zelf willen organiseren. In samenwerking met Push én jongeren wil Kunst & Cultuur Brielle dit graag faciliteren en ondersteunen.’ Naast het talententraject organiseren wij bijvoorbeeld ook jongerenprojecten voor het VO met Taylor Made en met het Rotterdam Philharmonisch Orkest, faciliteren we diverse jeugdtheaterworkshops in BREStheater en zitten we er aan te denken om van het BREStheater 1x per maand een open podium te maken waar ruimte is voor co-creatie.

Meer informatie over de talentenshow volgt in augustus. Wil je nu al graag meer weten, stel je vraag dan via marianne@kunstencultuurbrielle.nl

Uit de krant

Uit de krant