Afbeelding
Jos Uijtdehaage

Orgelconcerten in de Catharijnekerk en de Dorpskerk

Algemeen 256 keer gelezen

Brielle/Oostvoorne - Op maandag 25 juli, aanvang 19.00 uur zal het wekelijkse beiaardconcert vanuit de Brielse toren worden gegeven door André Kukolja, met muziek van o.a. Wenzel, Franken, Maassen en Wilms. Belangstellenden kunnen plaatsnemen op de luisterplaats voor het Merulahuis, met uitzicht op de toren.

Op een scherm is het spel van de beiaardier te volgen. Koffie of thee worden gratis geschonken; wel wordt een gift gevraagd bij de uitgang. Daarna, eveneens op 25 juli wordt om 20.15 uur in de Catharijnekerk een orgelconcert gegeven door Aart Bergwerff, met muziek van Bach, Widor, Bernstein en Boëllmann. De toegang bedraagt 8 euro, met vriendenpas 7 euro inclusief koffie of thee na afloop. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang. 

Op zaterdag 23 juli, aanvang 16.00 uur zal in de Dorpskerk te Oostvoorne een orgelconcert worden gegeven door Jaco van Leeuwen. Op het fraaie Friedrichs-orgel zal muziek klinken van o.a. Bach, Mendelssohn en Walther. Na afloop is er catering in de consistorie van de kerk. De toegang is gratis, wel wordt een gift gevraagd bij de uitgang. De concerten worden georganiseerd door de Culturele Commissie Sint Catharijne, Brielle. Meer info: protestantsegemeentebrielle.nl

Afbeelding

Uit de krant