Afbeelding

Maisdoolhof Oogstdag Tinte ligt er klaar voor!

Algemeen 793 keer gelezen

Tinte - Op 20 augustus is er weer een maisdoolhof op de Oogstdag in Tinte. Er zijn 2 routes uitgezet die allebei leiden naar een gigantische uitkijktoren. Wie de toren bereikt, heeft een prachtig uitzicht over het hectares grote oogstdagterrein rondom boerderij de Dwaalhoeve aan de Konneweg in Tinte. 

Het maisdoolhof is op 20 augustus gratis te betreden. De entree tot het oogstdagterrein en de activiteiten die er te doen zijn worden ook allemaal gratis aangeboden door een groot aantal sponsoren die zich presenteren op de Bedrijvenbeurs. Voor de kinderen is er, naast het maisdoolhof, een kinderweide met als topper een gigantische draaimolen. In de prachtige boerderijtuin is een boerenmarkt, waar lokale verkopers hun waar aanbieden en waar oude ambachten worden uitgevoerd. Op de wurf van de boerderij bevindt zich het horecaplein met veel eten en drinken en optredens van de Klompendansers en Shantykoor 3x Niks. 

Op het land wordt de graanoogst gedemonstreerd van het verleden (met de zicht en dorskast) tot heden (met de modernste combines). Verder zijn er een stoom aan gedreven houtzagerij en trekkertrekbaan voor nostalgische tractoren. Oogstdag Tinte wordt georganiseerd door de plattelandsjongeren Voorne aan de Konneweg in Tinte van 10:00-17:00u. 

Kijk voor meer info op de facebook Oogstdag Tinte.

Uit de krant