Afbeelding

Geslaagde sportdag OBS ´t Want

Algemeen 474 keer gelezen

Zwartewaal - Blije gezichten op donderdag 22 september bij leerlingen van Basisschool ´t Want in Zwartewaal, want groep 1 t/m 8 had een sportdag. Op de voetbalvelden van Zwartewaal speelden zij negen verschillende sporten waaronder sprinten, touwtrekken, slagbal, discgolf en hordenlopen.

Deze sportdag wordt jaarlijks georganiseerd en heeft als doel om kinderen met plezier te leren bewegen. Dit past zeer goed binnen de schoolvisie: “Leren en presteren met plezier!” En, het plezier was zichtbaar aanwezig.

“Door deze sportdag aan het begin van het schooljaar te organiseren, werken we aan een positief groepsklimaat”, vertelt schooldirecteur Marjolein Smith. “Hiermee zetten we extra in op vaardigheden zoals elkaar helpen, samenwerken, doorzetten, je grenzen kennen en soms je grenzen verleggen. Vaardigheden die belangrijk zijn op ’t Want”, aldus Smith.

Leerkracht bewegingsonderwijs Arjan van der Voort kijkt met voldoening terug: “Het was prachtig om te zien met hoeveel enthousiasme de leerlingen aan het sporten waren. Mede met de hulp van ouders, VV Zwartewaal, Tuinderij Vers en JOGG Brielle was het een zeer geslaagde sportdag. Dank jullie wel!”

Uit de krant

Uit de krant