Zepp Jacobs scoorde twee keer voor Brielle in de uitwedstrijd bij De Zwerver in Kinderdijk. (ARCHIEFFOTO: Wil van Balen).
Zepp Jacobs scoorde twee keer voor Brielle in de uitwedstrijd bij De Zwerver in Kinderdijk. (ARCHIEFFOTO: Wil van Balen).

Koppositie voor Brielle na ruime zege bij De Zwerver

Algemeen 211 keer gelezen

Kinderdijk – De kop is er af voor Brielle en hoe. Door een afgetekende 1-5 zege bij De Zwerver, begint de ploeg van trainer Gijs Zwaan direct als koploper in de eerste klasse C…

Aanvoerder Alex van Dommelen riep afgelopen zaterdag na afloop van het duel in Kinderdijk echter direct op om te waken voor euforie.

Bovenaan
‘We winnen nou wel met 1-5,’ aldus Van Dommelen. ‘Maar eigenlijk weten we nog niks. De Zwerver is voor ons een totaal onbekende ploeg en misschien wel een van de minderen in de afdeling. Dus of dit echt een betrouwbare graadmeter is om te kijken waar wij staan, kan je na één competitieronde natuurlijk nooit zeggen. Maar we staan in ieder geval voor minstens één week bovenaan. Je kan slechter beginnen.’

Productief
In de voorbereiding toonde Brielle zich al productief en dat was de ploeg van Zwaan tegen De Zwerver ook. Zepp Jacobs opende in Kinderdijk de score en tekende na rust ook voor de 1-4. Door treffers van Giliomar Leona (0-2 en Dean Bos (0-3) wist Brielle al bij rust dat het een gewonnen wedstrijd speelde. Na de tweede treffer van Jacobs bepaalde Bob Legierse de eindstand voor Brielle in Kinderdijk op 1-5. Komende zaterdag ontvangt Brielle SVOD ‘22 op het eigen Geuzenpark.

Uit de krant

Uit de krant