Afbeelding

Medailleregen voor G.V. Brinio Brielle

Algemeen 1.803 keer gelezen

Zondag 29 januari werd er door de recreatieturnsters van G.V. Brinio een springwedstrijd geturnd. Tijdens deze wedstrijd werden alleen de springtoestellen; trampoline, kast-trampoline en airtrack geturnd. En wat hebben deze meiden het ontzettend goed gedaan! Er zijn maar liefst 63 medailles gewonnen door de 38 deelnemende turnsters. Deze prijzen konden verdiend worden door elke turnster op elk toestel individueel, en door als team, op alle toestellen, samen zoveel mogelijk punten te scoren.

Ronde 1
In ronde 1 werd er geturnd in de leeftijdscategorie voor-voorinstap 2016 en jonger. Voor Brinio deden hierin zeven deelneemsters mee. Nova Wouts, Evie van der Wolf en Esmee Sprang beten het spits af en startten op het onderdeel trampoline. Dit werd door Nova en Esmee zo goed geturnd dat zij voor dit onderdeel beide een gouden medaille in ontvangst mochten nemen. Ook Fleur Cohrs, Femm Huizer, Sanne Roggeveen en Micky Vermaat turnden in deze ronde. Micky mocht voor het toestel trampoline de bronzen medaille in ontvangst nemen en Sanne kreeg voor hetzelfde toestel een medaille voor haar knappe 4e plaats. Fleur, Femm, Sanne en Micky, die samen een team vormden, turnden met elkaar naar een 2e plaats met een puntenaantal van 77.23, en kregen daarvoor een zilveren medaille.

Ronde 3
In ronde 3 werd er door de dames van Brinio geturnd in twee verschillende categorieën. De Jeugd E-Lijn 2013-2011 en Instap 2014. In baan B turnden als eerst de instap 2014-meisjes. Serena Ostermeier, Amy Poortman,Sterre Rehorst en Roos Damman turnden allemaal een prachtige wedstrijd. Super knap, want dit was voor allemaal hun allereerste wedstrijd. Op de trampoline werden in deze categorie drie prijzen gewonnen. Het goud ging naar Lenthe van Broekhoven, zilver ging naar Amar Darwish. Lisa Heijndijk pakte hier een medaille voor haar 5e plaats. Op de airtrack werden maar liefst vier medailles door Brinio gewonnen. Het goud ging ook hier naar Lenthe, en het zilver naar Amar. Milou van der Pligt kreeg een medaille voor haar 4e plek en Zoë Bijl voor haar 6e plaats. Ook bij de kast-trampoline werden vier prijzen gewonnen. Weer ging het goud naar Lenthe. Het zilver ging naar Zoë. Lisa werd 4e en Victoria van Santen kreeg een medaille voor haar 5e plek. Dan werd er ook nog een prijs gewonnen voor de teams. Het team van Lenthe, Milou en Victoria ging met goud naar huis.Dan in baan A werd er geturnd door de meiden jeugd 2013-2011. Demy van Opstal, Nicole Czernecka, Jill Blom en Ivy Biesbroek hebben tijdens hun wedstrijd fantastische en super-nette oefeningen laten zien. Op het toestel trampoline wonnen maar liefst drie Brinio-meiden een zilveren medaille. Tess van de Velde, Sarah van der Vliet en Norah-Sophie van Erp turnden zich hier naar de 2e plaats. Het brons ging naar Joy Baris en Joyce Baris kreeg een medaille voor haar 5e plaats. Op kast-trampoline ging het goud naar Fai-Jaylee Krieg, Norah-Sophie en Sarah en het zilver naar Joy. Tess kreeg een medaille voor haar 4e plek en Zoë Baris voor haar 5e. Op de airtrack werd het goud gewonnen door Norah-Sophie. Joy pakte opnieuw het zilver en Marley Grootjans kreeg een prachtige medaille voor haar knappe 4e plaats. Ook als teams werden er prijzen gewonnen. Het team van Joyce, Marley en Tess werd 2e en kreeg daarvoor de zilveren medaille. Het team van Joy, Zoë en Jill werd 1e en kreeg hiervoor de gouden medaille.

Ronde 4
In deze ronde werd er geturnd door de meiden in de Jeugd D-Lijn 2013-2011. Anna Dekker, Eva Mietes, Victoria Liosjenko en Chelsea Richardson eindigden als team op de 2e plaats en ontving daarvoor het zilver. Op trampoline werd er door Eva een 6e-plek medaille behaald. Op plankoline-kast won Eva het brons, Chelsea een medaille voor haar 4e plaats en Victoria voor haar 6e plaats. Op airtrack wonnen alle turnster een medaille. Anna pakte het goud, Eva en Victoria kregen het goud en Chelsea kreeg een medaille voor haar 4e plaats.

Ronde 5
De dag werd afgesloten door Anastacia Kalenceva, Kaithlyn de Kluijver en Amy van der Veer. Zij turnde in ronde 5 in de categorie voorinstap 2015. Voor het toestel trampoline won Amy het goud, en behaalde Anastacia een medaille voor haar 6e plaats. Voor het toestel kast-trampoline werd er een bronzen medaille gewonnen door Amy en kreeg Anastacia een medaille voor de 4e plek. Op airtrack werd er één medaille gewonnen. Een bronzen voor Anastacia. Als team behaalden zij met z’n drieën het hoogst haalbare, en sleepte zij als knallende afsluiter van de dag het goud binnen voor Brinio.

Al met al was dit een prachtige dag voor G.V. Brinio. De vereniging is ontzettend trots op alle turnster en verheugd zich op de rest van het seizoen en de komende wedstrijden.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant