Afbeelding
Foto: Jan Maasdam

Streep door muziekfestival Vestingpop Hellevoetsluis

Algemeen 2.180 keer gelezen

Hellevoetsluis - “Lieve Vestingpopgangers, zoals jullie wellicht al in de krant (red: AD) gelezen hebben gaat er een hoop veranderen op festivalgebied in de gemeente Voorne aan Zee. Er komen verschillende nieuwe festivals bij voor jong en oud. We hebben daarom besloten om voorlopig deze festivals de ruimte te geven en Vestingpop 2023 niet door te laten gaan. We hopen een mooie bijdrage aan de nieuwe festivals te kunnen leveren, uiteraard zullen we jullie daarover op de hoogte houden. Voor nu willen we jullie enorm bedanken voor jullie glimlach, dansjes en gezelschap bij de drie geslaagde edities. Muzikale groet, De Vestingpop organisatie.”

Deze aankondiging zorgde gister voor veel reacties van teleurgestelde festivalgangers. Petra Ronde van Vestingpop legt de ontstane situatie uit: “De nieuwe initiatieven in de gemeente Voorne aan Zee, en dan met name de aankondiging van een 3-daags festival bij de dam, hebben voor mij de doorslag gegeven om Vestingpop dit jaar niet te organiseren.”

In 2022 had Petra in een gesprek met Groot Hellevoet al aangegeven dat het organiseren van Vestingpop best een groot risico oplevert en dat het met de stijgende kosten wel eens de laatste gratis Vestingpop zou kunnen zijn.

Petra: “Laat ik voorop stellen dat ik een 3-daags festival enorm toejuich en dat er totaal geen kinnesinne is richting de andere organisatoren. Ook met de gemeente is er geen wrijving of wat dan ook. Ik ben gewoon van mening dat het binnen een straal van enkele kilometers organiseren van twee festivals binnen enkele maanden geen goed idee is. De mensen kunnen hun geld maar één keer uitgeven en ik wilde het risico niet nemen dat we een financieel probleem krijgen.”

Stroom van reacties
Meteen nadat de aankondiging over het niet-doorgaan van Vestingpop op Facebook verscheen, regende het reacties: “En zo houden we niks meer over op Hellevoet. En moeten wij het elders gaan zoeken. Jammer hoor”. “Wat een onzinnig besluit. Waarom zou een beginnende organisatie voorrang moeten krijgen boven een gevestigde naam?”. “Jammer, en veel succes met de andere festivals, ik denk dat er geen zijn die op de hoogte van vestingpop kunnen vliegen.” “Bedankt voor de leuke jaren Vestingpop, luitjes!”.

Inzet voor jong talent
Petra zal zeker niet uit de muziekscene verdwijnen. “Ik blijf me inzetten voor jong talent uit Hellevoetsluis en omgeving. Daar ligt mijn hart en ik zal bij de nieuwe initiatiefnemers dan ook blijven lobbyen om nieuwe talenten een kans te geven.”

(tekst gaat verder onder foto)

Definitief?
Op de vraag of dit besluit definitief of voorlopig is, aarzelt Petra kort. “Zeg nooit nooit, maar als je me nu op de vrouw af vraagt of dit besluit definitief is, dan zeg ik ja. Maar, je weet nooit wat de toekomst brengt. Ik wil in ieder geval alle sponsors, vrijwilligers en ook de gemeente hartstikke bedanken voor alle hulp en steun die we de afgelopen jaren hebben gekregen.”

Vestingpop
Vestingpop was een gratis toegankelijk popfestival dat gehouden werd op het Zuidfront in Hellevoetsluis. Na het verlies van het Hellevoetse begrip Wallenpop in 2017 is het initiatief ontstaan om Hellevoetsluis een nieuw gratis festival te geven. Vanuit stichting Vestingpop is Vestingpop drie keer georganiseerd, met hulp van vrijwilligers, sponsors, ondernemers en de Gemeente Hellevoetsluis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant