Afbeelding
Pixabay

Financiële bijdrage voor mantelzorgers in Gemeente Voorne aan Zee

Algemeen 726 keer gelezen

Voorne aan Zee - Mantelzorgers zorgen voor iemand die ondersteuning nodig heeft en met wie zij een persoonlijke band hebben. Dit is vaak een familielid, een kind of goede bekende. Een mantelzorger maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat iemand zelfstandig kan blijven wonen of beter in staat is voor zichzelf te zorgen. 

De gemeente Voorne aan Zee waardeert in 2023 mantelzorgers voor hun inzet. De waardering voor mantelzorgers is een geldbedrag van €100,-

Wie kan de Mantelzorgwaardering aanvragen?

Mantelzorgers boven de 18 jaar die ten minste drie maanden, acht uur of meer per week, voor een zorgbehoevende naaste zorgt (familie, buren, vrienden) kunnen de Mantelzorgwaardering aanvragen. Het gaat om boven-gebruikelijke zorg die u uw naaste geeft, bijvoorbeeld omdat diegene minder zelfredzaam is door een ziekte of beperking.

Mantelzorgers die via het formulier een aanvraag doen voor deze waardering krijgen €100,- op hun rekeningnummer gestort. De zorgvrager die ondersteund wordt, moet wel in de gemeente Voorne aan Zee wonen. De mantelzorger mag ook elders wonen.

Het aanvraagformulier is te downloaden op de site www.meemantelzorg.nl op de website kunt u ook uw gegevens achterlaten, zodat u het formulier toegestuurd krijgt. Het is ook op te vragen via het servicebureau van MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden via E: waarderingvoorne2023@meeplus.nl of via het telefoonnummer (0181) 33 35 07.

Er zijn dit jaar twee uitbetalingsmomenten. Wanneer u vóór 1 maart aanvraagt, ontvangt u in mei de waardering. Vraagt u de waardering aan vóór 1 december, dan ontvangt u uiterlijk eind december de waardering. Na 1 december worden aanvragen voor 2023 niet meer in behandeling genomen.

Kent u andere mantelzorgers die in aanmerking komen voor de Mantelzorgwaardering? Attendeer hen dan op het aanvragen van de Mantelzorgwaardering.

Jonge mantelzorgers (onder de 18 jaar) kunnen zich wel inschrijven bij MEE Plus om op de hoogte te blijven van activiteiten, winacties en cursussen.

Vragen 

Voor vragen of meer informatie over de mantelzorgondersteuning kunt u contact opnemen met MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden via E: servicebureau@meeplus.nl of telefonisch op het nummer (0181) 33 35 07. Voor vragen rondom de Mantelzorgwaardering 2023 kunt u mailen naar waarderingvoorne2023@meeplus.nl of bellen met het algemene nummer.

Uit de krant