Wethouder Janneke Postma helpt de kinderen met bollen planten (Foto: Han ’t Hoen)
Wethouder Janneke Postma helpt de kinderen met bollen planten (Foto: Han ’t Hoen)

NL Doet voor OBS De Tiende Penning een groot succes!

Algemeen 926 keer gelezen

Vierpolders - In maart organiseert het Oranje Fonds ieder jaar een grote vrijwilligersactie; NL Doet. Dit jaar nam ook OBS De Tiende Penning in Vierpolders deel en zo stonden op zaterdag 11 maart om 9 uur de eerste vrijwilligers al klaar om te helpen! 

De hele dag zijn ouders, teamleden, vrijwilligers, omwonenden en uiteraard kinderen in de weer geweest om het schoolplein te vergroenen. In de kerstvakantie was de eerste stap gezet met het aanpassen van het schoolplein, maar tijdens NL Doet is er enorm veel werk verzet om het schoolplein te verfraaien. Er is een heuse blubberkeuken gebouwd, alle plantenbakken zijn gevuld met o.a. kruiden, fruitboompjes, fleurige viooltjes en heel veel bollen. Het hekwerk is voorzien van wilgentenen, er is een buiten schoolbord geplaatst, de bergingen zijn opgeruimd en buitenspeelgoed is gerepareerd waar nodig. 

Sandra Bijleveld, directeur van OBS De Tiende Penning: ‘Deze dag overtreft al mijn verwachtingen! Het is echt ongelooflijk hoeveel mensen de handen uit de mouwen hebben gestoken en ons zijn komen helpen. Je merkt echt hoe belangrijk de functie van onze school in het dorp Vierpolders is. Ons schoolplein wordt tenslotte ook na schooltijd en in de vakanties door de kinderen en bewoners gebruikt als speelplaats. Ook de lokale ondernemers hebben ons gesteund met het leveren van het benodigde hout en de planten, de steun is geweldig!’

Voorne aan Zee in de polder
Niet alleen de inwoners van Vierpolders kwamen langs tijdens NL Doet. De wethouders van Voorne aan Zee, Janneke Postma, Igor Bal en Daan van Orselen kwamen niet alleen een kijkje nemen, maar ook zij hielpen mee, samen met de kinderen, met het planten van de bolletjes. Zij konden met eigen ogen zien, hoe belangrijk het is om een uitdagend en groen schoolplein te hebben om op te spelen.

Ze kunnen met zijn allen terugkijken op een geweldige dag en uiteraard een prachtig schoolplein waar de kinderen en het team van OBS De Tiende Penning nog lang van kunnen genieten!

Wethouders Igor Bal en Daan van Orselen hielpen ook een handje mee! (Foto: Han 't Hoen)
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant