Nadat de slachtoffers uit het water gered zijn, wordt de auto uit het water getakeld (Foto: Wil van Balen)
Nadat de slachtoffers uit het water gered zijn, wordt de auto uit het water getakeld (Foto: Wil van Balen) Wil van Balen

Brandweeroefening aan de Batterijweg in Brielle

Algemeen 640 keer gelezen

Brielle - Afgelopen maandagavond werd er een bijzondere oefening gehouden door de brandweerkorpsen van Zwartewaal en Brielle. Deze vond plaats in het water langs de Batterijweg.

Het scenario was dat er een auto te water was geraakt, met daarin meerdere personen. Daarom waren er dus ook duikers van de brandweer aanwezig en het oppervlakte reddingsteam van de brandweer Brielle. 

Het oppervlakte reddingsteam bestaat uit een groep brandweerlieden die hiervoor speciaal zijn opgeleid. Het team rukt in principe uit bij elk waterongeval. Dit kan zijn een persoon of auto te water of een dier of watersporter die in de problemen zit. De regel is dat het team 200 meter vanaf de walkant in actie mag komen. Verder mogen zij niet onder water komen, dit is enkel over gelaten aan de duikers.

De oefening verliep naar volle tevredenheid en de slachtoffers waren snel uit het water gered.  

Vrijwilligers gezocht
Parttime werken bij de brandweer naast jouw huidige werk of dagelijkse bezigheden. Dit kan bij de brandweer in Zwartewaal. Zij zijn namelijk hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Interesse? Neem dan contact op met de Veiligheids Regio Rotterdam. Solliciteren kan via: https://werkenbijvrr.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant