Afbeelding

Rockanje Classic Races op zaterdag 3 juni!

Algemeen 541 keer gelezen

Rockanje - Ook dit jaar vinden als vanouds de Rockanje Classic Races weer plaats. Na het defilé door het dorp op vrijdagavond 2 juni zullen de motorcoureurs op zaterdag 3 juni 2023 hun klassieke machines weer aanlopen om hun prachtige materieel van weleer te demonsteren. De trainingen vangen aan om 9.30 en de officiële opening staat gepland om 12.00 waarna om 12.30 de eerste manches aanvangen.

Tijdens de editie in 2022 was o.a. Paul Spierings te gast met zijn Dakar Buggy. Paul heeft het zo naar z’n zin gehad in Rockanje dat hij graag nog een keer naar ons mooie stranddorp komt om dit jaar zijn motoren te tonen waarmee hij in het verleden de Dakar heeft gereden voordat hij koos voor het deelnemen met een buggy.

Ook de Supermoto’s zijn weer van de partij en zullen een demo geven. Deze groep is zeer geliefd bij de toeschouwers net als de altijd spectaculaire zijspannen.

Wat niet iedereen weet is dat de Stichting Historische Motorrace Rockanje naast de Rockanje Classic Races ook ieder jaar de Nieuwjaarsduik op het Rockanjese strand aan de 1e slag organiseert. Voor de opbrengst, na aftrek van kosten, wordt ieder jaar een mooie bestemming gezocht. Dit jaar is er voor gekozen om de mensen van Voorne-Putten Werkt in het zonnetje te zetten. Het hele jaar houdt het team van de afdeling Groen en Schoon Rockanje het dorp en strand schoon. Mede dankzij hen kunnen ze de Nieuwjaarsduik organiseren op een schoon en veilig strand en ziet het dorp er altijd tiptop uit, ook tijdens de Rockanje Classic Races.

Als blijk van waardering voor hun inzet in Rockanje krijgen deze zij, dankzij de duikers van de Nieuwjaarsduik Rockanje 2023, een door de Stichting Historische Motorrace Rockanje geheel verzorgde dag als VIP aangeboden.

De organisatie hoopt dat net als afgelopen jaar het publiek in grote getalen aanwezig zal zijn en dat ze dit unieke evenement nog vele jaren kunnen organiseren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant