Afbeelding

R.O.T Zomerkamp: het leukste kinderfeestje van het jaar!

Algemeen 301 keer gelezen

Westvoorne - De hele dag buitenspelen met je vriendjes, zwemmen in het meer, snoepkramen en een watergevecht met 65 kinderen; Wie wil dit nou niet?! Het is de stichting R.O.T Zomerkamp die deze kinderdroom al 55 jaar lang, elke zomer waarmaakt.

Ook al heeft het kamp misschien een gekke naam (rot kamp), toch zit daar een goed idee achter. Het kamp is namelijk in de 20e eeuw opgericht voor kinderen uit groep 4 tot en met 8 die wonen in Rockanje, Oostvoorne of Tinte. ‘Het is super leuk om te zien hoe de kinderen uit deze drie dorpen vriendschappen sluiten buiten de schoolklassen of sportclubs om. Of een kind nou met al zijn vriendjes meegaat, of helemaal alleen, één ding is zeker: Je komt met meer vriendjes terug dan dat je erheen ging!’, aldus hoofdleiding Eveline van den Doel.

Dit feestje vindt altijd plaats tijdens de eerste week van de zomervakantie. Dit jaar is het kamp van zaterdag 13 tot en met zaterdag 20 juli. En de leidingen hebben goed nieuws voor de jonge lezers : Je kan nog mee! Zit jij op de basisschool in groep 4 tot en met 8? Schrijf je dan nu in! De inschrijvingen gaan enorm hard (bijna driekwart van de plekken zijn al vergeven), maar als je snel bent kan jij je ook nog aansluiten bij dit bonte gezelschap.

Het recept voor een geslaagd kamp is absoluut niet geheim, vraag het één van de negentien vrijwilligers die meegaat op kamp als leiding en ze geven het volgende antwoord: ouderwetse gezelligheid. De hechte groep leidingen zet zich vol enthousiasme in om er het gezelligste kamp van Voorne aan Zee van te maken. In januari begint de aanloop naar de zomervakantie. Dan vindt de allereerste vergadering plaats, waar ze beginnen met brainstormen over het thema. Dat thema staat dan heel het kamp centraal. De groepen krijgen een naam binnen het thema en de kinderen kunnen zich op de dag van vertrek verkleden zodat ze hun groepsgenootjes kunnen herkennen. Voorbeelden uit de afgelopen jaren: In 2021 was het thema ‘ROT op vakantie’ met de groep de Toerende Touristen. In 2022 was het thema ‘ROT tussen ’t vee’ met de groepen de Kakelende Kuikentjes en de Vrolijke Vogelverschrikkers. De bosspellen, het eten en zelfs de Bonte Avond is vaak ook helemaal in thema. Voor creativiteit is er dus ruimte genoeg bij dit zomerkamp.

Voor de wat oudere lezers die zijn of haar steentje bij willen dragen aan deze mooie traditie: R.O.T Zomerkamp is een stichting die altijd opzoek is naar sponsoring. Alle kleine beetjes helpen. Van broodjes knakworst voor kinderen bij de lunch tot een springkussen waar ze de hele middag op kunnen ravotten; met alle soorten bijdragen zijn ze ontzettend blij! Wilt u nog meer weten over het R.O.T Zomerkamp, bezoek dan de website www.rotkamp.nl. Op deze website vind je ook het inschrijfformulier!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant