Van Den Helder tot Hellevoetsluis is er van alles te zien en te doen: spannende excursies, ravotten in de natuur en een  museumbezoek.
Van Den Helder tot Hellevoetsluis is er van alles te zien en te doen: spannende excursies, ravotten in de natuur en een museumbezoek.

Forten, bunkers en vestingen te bezoeken

Algemeen 491 keer gelezen

Hellevoetsluis - Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Samen vormen zij het verdedigingserfgoed in Nederland. Op 20 en 21 april worden er honderden boeiende bouwwerken opengesteld. Plan je bezoek op forten.nl. Stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis doet mee met dit weekend van het verdedigingserfgoed op zaterdag 20 april van 10:00 tot 16:00 uur.

Op de bunker van het type R612 stond in de koude oorlog een luchtwachttoren. Deze toren is in juni 1967 afgebroken. Er is een model aanwezig van de toren zoals die er gestaan heeft.In de bunker is dit model te zien. Daarnaast zullen vrijwilligers uitleg geven over het functioneren van de luchtwachttoren en de bunker. Tijdens de Koude Oorlog was er in Hellevoetsluis gedurende een aantal jaren een afdeling LiLua aanwezig (Lichte luchtafweer). Uit deze periode zijn er verhalen van ooggetuigen en foto’s. Hiermee worden de bezoekers meegenomen naar hetgeen er tijdens de Koude Oorlog gebeurde in Hellevoetsluis. Men zal bezoekers ontvangen in de bunker en uitleg geven. Daarnaast is de bezoekersruimte open voor algemeen bezoek aan het militair erfgoed in Hellevoetsluis. Op deze dag is ook de bezoekersruimte van Verdedigingswerken Hellevoetsluis geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur. Meer informatie over de stichting vindt men op www.fronttaal.info

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant