Afbeelding

Zin in Pop met Ivo de Jong

Actueel 157 keer gelezen

Brielle - In het kader van de jubileumactiviteiten van de Sjoel is er op zondag 30 oktober een bijeenkomst met Ivo de Jong. De workshop is een zoektocht naar Zin in Pop.

Ivo de Jong, voorganger bij de vrijzinnigen van Brielle, Rotterdam en omgeving, heeft zijn hele leven al muziek gemaakt. Muziek is het medium om je te uiten en je in te herkennen. Muziek troost en stimuleert, zet aan tot denken en voelen en is spiegel van onze cultuur. Muziek is (in) beweging, hoort bij je identiteit en leefstijl; muziek zegt wat jij niet zeggen kunt.

Jongeren - en niet alleen zij - herkennen elkaar er in en identificeren zich er door. Veel ouderen weten niet veel van de muziek van tegenwoordig. Dat is een gemiste kans, want behalve veel moois, onthult popmuziek de bronnen en roerselen van onze cultuur. En popmuziek betekent heel gewoon: populaire muziek.  Popmuziek neigt de laatste jaren steeds meer naar de zingevende kant. Gaat het, religieus, spiritueel en maatschappijkritisch gezien, dan eindelijk de goede kant op?

Aan de hand van een aantal videoclips van de top 50 van deze maand (en ook een aantal uit het verleden) gaat Ivo de Jong met zijn toehoorders op zoek naar Zin in Pop. De bijeenkomst in de Sjoel aan de Turfkade 16 in Brielle begint om 14.00 uur. Kaarten zijn te koop bij Boekhandel Hoofdstuk Eén (Nobelstraat, Brielle) en in de Sjoel en kosten tien euro per persoon, inclusief koffie/thee en boterkoek (graag contante betaling). De opbrengst is voor de instandhouding van de Sjoel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant