Michael van Maurik wint een kopduel van Jordi Brinkerink in de derby Zwartewaal-OVV die in 2-2 eindigde. * Foto: Wil van Balen.
Michael van Maurik wint een kopduel van Jordi Brinkerink in de derby Zwartewaal-OVV die in 2-2 eindigde. * Foto: Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

OVV ontsnapt in Zwartewaal door dubieuze pingel

Actueel 899 keer gelezen

Zwartewaal – 'O, o, wat hebben jullie weer geluk.' Een trainer van de ene partij die een speler van de andere partij ietwat zuur grijnzend aanspreekt, terwijl de wedstrijd nog gaande is. Het tafereeltje was typerend voor het verloop van de derby Zwartewaal-OVV die aan de Zwartewaalse Sluisweg in 2-2 eindigde.

Het was 'ons kent ons' voor spelers en publiek in een duel waarin sportief, maar wel op het scherpst van de snede om de winst werd gestreden.

'OVV 2'
Zwartewaal-trainer Ron Klein woont in Rockanje, werkt in Oostvoorne en traint voor het eerst in Zwartewaal. Klein was ook jarenlang trainer van het tweede elftal en van de A-jeugd van OVV in Oostvoorne en voltooide vorig seizoen zijn cursus TC2 als assistent van trainer Rob Vuik van de A-selectie van OVV. Veel spelers die aan de Oostvoornse Zwartelaan tegen het eerste elftal aanleunden, besloten om dit seizoen bij Zwartewaal onder Klein wel als basisspeler in een eerste elftal de competitie in te gaan. De start van het elftal van Klein, in Oostvoorne soms even oneerbiedig als spijtig 'OVV 2', genoemd in de vierde klasse G was overweldigend. Net als die van het naar het zaterdagvoetbal overgestapte OVV in diezelfde afdeling. Het was de aanloop naar de topper in 4G tussen twee teams die beiden met met twaalf punten uit vier duels de ranglijst aanvoerden.

Nog steeds
Na afgelopen zaterdag voeren OVV en Zwartewaal die ranglijst nog steeds aan, maar de twee hebben inmiddels wel gezelschap gekregen van Vierpolders dat met 3-1 won van SCO '63 en de achterstand van twee punten op de koplopers goedmaakte. En Zwartewaal bewees op eigen veld dat 'OVV 2' nauwelijks onderdoet voor het bewierookte eerste elftal van de Oostvoornse Voetbalvereniging. OVV toonde een klein half uurtje van de eerste helft aan dat het voetballend meer in huis heeft dan Zwartewaal. Maar de thuisclub compenseerde het mindere voetballende vermogen met een ijzeren discipline en een gedrevenheid om te winnen, die de wil om te winnen bij OVV verre oversteeg.

Voorsprong
Na een door keeper Bennie van der Meer gestopte strafschop van Yoeri Bak, was OVV in de eerste helft door diezelfde Bak op 0-1 gekomen. Een voorsprong die door een rake kopbal van Michael van Maurik teniet werd gedaan (1-1), waarna OVV overleefde bij een schot van Bart Rollof op de paal. De 2-1 van Ramon de la Haye was kort na rust dan ook zeker niet onterecht. OVV kon niets meer creëren en had puur geluk dat een reglementaire redding van keeper Van der Meer door arbiter Van den Eshof werd bestraft met een pingel. Alexander Wagner scoorde vanaf de stip de 2-2 waardoor bezoekers aan een nederlaag ontsnapten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant