Afbeelding
Foto: Privéfoto

Verdachte in moordzaak Caroline van Toledo blijft in hechtenis

Actueel 878 keer gelezen

Rotterdam – Woensdagochtend vond bij de Rechtbank in Rotterdam de tussentijdse behandeling plaats in de zaak van de moord op Caroline van Toledo in 2005. Zij werd toen dood aangetroffen in haar uitgebrande auto welke was gevonden op het Kruininger Gors in Oostvoorne. 

Verdachte Leon van M., een 40-jarige Briellenaar, zit sinds drie maanden vast. Hij was woensdag zelf bij de zitting aanwezig en werd vertegenwoordigd door een nieuwe advocaat, Pieter Hoogendam.

Bij zijn eerdere aanhouding in 2005 moest Leon van M. worden vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs. Het OM stelt nu echter meer bewijs te hebben dat Leon van M. wel degelijk de mogelijke dader zou kunnen zijn. Zo is zijn DNA aangetroffen op het materiaal waarmee Caroline was vastgebonden. Ook is er een getuigenverklaring dat hij de moord bekend zou hebben en was hij exact op de hoogte van het bedrag dat vlak na de moord is gepind met de bankpas van Caroline. Dit is gebleken uit een telefoongesprek dat is afgeluisterd. Verder hebben getuigen verklaard dat de muts en de trui van de onbekende pinner eerder bij Leon van M. waren gezien. Overigens is wel vast komen te staan dat de pinner op de beelden niet Leon van M. is. Mogelijk is het onbekende DNA dat ook aangetroffen is op het lichaam van Caroline, van deze persoon afkomstig.

Volgens de advocaat van Leon van M. verdient het onderzoek geen schoonheidsprijs. Ook is hij van mening dat het DNA net zo goed van familie van Leon van M. kan zijn. Derhalve pleitte hij voor vrijlating van Leon van M. Dit verzoek werd door de rechter afgewezen. De zaak is voorlopig weer voor drie maanden aangehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant