Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Herstelwerkzaamheden aan kademuur Slagveld

Actueel 764 keer gelezen

Brielle - Gemeente Brielle werkt aankomende tijd aan de kademuur aan het Slagveld ter hoogte van nummer 37. Er is een omleiding ingesteld voor verkeer en een beperking opgelegd voor vrachtverkeer boven de 10-ton en of langer dan 10 meter.

Op woensdag 17 januari 2018 is door de gemeente geconstateerd dat in het trottoir langs de kademuur ter hoogte van het Slagveld 37 in Brielle, tegenover het Catharina Gasthuis, gaten waren gevallen. In de afgelopen weken zijn onderzoekswerkzaamheden uitgevoerd. Gebleken is dat er een lek aanwezig is in het zogenaamde kwelscherm en dat de houten vloerplaat en paalkoppen waarop de kade gefundeerd is aangetast zijn door houtrot. Een gevolg van dit lek is dat er in- en uitwatering plaatsvindt, waardoor zand onder het straatwerk uitspoelt en schade aan het straatwerk ontstaat.

Kademuur
Daarnaast is er door een duiker ook gekeken naar de rest van de kademuur. Uit dit onderzoek blijkt dat de verzakking van het straatwerk een lokaal probleem is, maar dat het kwelscherm, de houten vloerplaat en de paalkoppen over een geschatte lengte van 50 tot 70 meter aangetast blijken te zijn.

Aangetast
Door diverse factoren, zoals de wisseling van zout naar zoetwater, de schommelingen in het waterpeil en invloed van bacteriën (houtrot), is de aanwezige fundering van de kade aangetast. Herstel is dus noodzakelijk. Dit herstel zal de komende maanden in beslag nemen. Op dit moment wordt onderzocht wat de precieze situatie is en hoe deze te herstellen.

Omleiding verkeer
Er is een omleiding voor het verkeer ingesteld om de herstelwerkzaamheden te kunnen uitvoeren en de druk op de kade te verminderen. Het verkeer afkomstig van de Kaaistraat richting de Molenbrug wordt omgeleid via de Zoutziederstraat en de Molenstraat. Daarnaast is er een beperking ingesteld voor vrachtverkeer boven de 10-ton en of langer dan 10 meter.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant