Er was veel belangstelling voor de opening van de expositie (Foto: Jos Uijtdehaage)
Er was veel belangstelling voor de opening van de expositie (Foto: Jos Uijtdehaage) Foto: Jos Uijtdehaage
VIDEO

Burgemeester Rensen opent expositie 40 jaar Prince Admirael

Actueel 708 keer gelezen

Brielle - Onder grote belangstelling heeft burgemeester Gregor Rensen afgelopen zaterdag in het Kruithuis op de wallen een expositie aldaar geopend. het Kruithuis is te vinden bij Bastion II. 

Volgend jaar bestaat het schip de Prince Admirael 40 jaar. Ter ere daarvan is er een expositie samengesteld. Het is een overzicht geworden van foto's, krantenknipsels en correspondentie uit de bouwperiode verspreid over zes panelen die in verschillende stijlen zijn opgemaakt.

Het schip is destijds gebouwd op de werf van Van der Torre en ontworpen door rasechte Briellenaar Rens van Adrighem, die desondanks al weer een tijdje in het Spaanse Javea woont. Rens was overgekomen uit het verre Spanje en ontving uit handen van burgemeester Gregor Rensen het boek 'Van Achter naar Voorne', met foto's van Jan Engelblik en teksten van Jan Biesheuvel en een CD van FC Brielle. 'Aardig om te bekijken en te beluisteren als je weer thuis bent', sprak de burgemeester tegen Rens.

'De Prince Admirael is een belangrijk boegbeeld geworden van 1 april in Brielle en de 1 Aprilvereniging', aldus Rensen in zijn openingswoord. 'Het schip is inmiddels ook al in vele plekken in Nederland geweest, waar Sail Amsterdam toch wel een hoogtepunt van was.'

De expositie in het Kruithuis is nog te zien tot en met 1 november. Het Kruithuis is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Fotografie: Jos Uijtdehaag en video Peter Heine

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant