De start van een drieluik | BrielsNieuwsland.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo brielsnieuwsland.nl

De start van een drieluik

  •   22 keer gelezen   Actueel

Brielle - MINOUX presenteert: Moeder mag niet dood. Het eerste deel van het drieluik Moeder, Vader, Kinderen. Een trilogie over de rijke, geheimzinnige en vaak gesloten structuren van het gezin. Dit eerste deel is aanstaande woensdag te zien in BREStheater. De trilogie wordt de komende jaren verder ontwikkeld met steeds verschillende partners.

Moeder: Een dancing docu-comedy van moeder Jopie (88) en dochter Minou (48) over wilskracht en gedwongen levenslust i.s.m Theaterfestival Boulevard Den Bosch en Bellevue lunchtheater Amsterdam, Stichting Gouden Dans en Vier het Leven. (Woensdag 20 november om 20:30 uur te zien in BREStheater)

Vader: Een bloedserieuze stand-upcomedy over de rol van de vader. Minou: "Vader ben ik nu zelf, of eigenlijk niet echt, van het kind dat mijn vriendin droeg en ter wereld bracht en waarvan de biologische vader weliswaar het zaad bood, maar de daarbij behorende traditionele rol niet vervult. Allebei zijn wij niet de vader van." Over de (luxe) verbinding en eenzaamheid van modern ouderschap. En wat die verschuivingen kunnen gaan betekenen voor de inrichting van de samenleving. Geschreven en gemaakt met Eelco Smits (Toneelgroep Amsterdam), Theater Bellevue Lunchtheater Amsterdam. (Naar verwachting volgend seizoen te zien in BREStheater)

Kinderen: Een rechtbank-drama waarin een drietal kinderen een klacht indient bij de Hoge Raad jegens de collectieve voortplantingspsychose van hun ouders. Vanuit het ongegeneerde kind-perspectief wordt zonder moraal gezocht naar de drijfveren: "Wat was jullie diepste motief om ons op de wereld te zetten. En had je dat met de kennis van nu weer gedaan?" De ouders krijgen op hun beurt de kans om zich te verdedigen. In samenwerking gemaakt met een oud kinderrechter. (Naar verwachting seizoen 21/22 te zien in BREStheater)

Speciaal voor Moeder mag niet dood is Minou op zoek naar ouderen die het leven vieren en daarom een stukje mee willen dansen in haar voorstelling. 's Middags tussen 16:00 uur en 18:00 uur komt u naar het theater om te repeteren met speelster Minou Bosua en 's avonds tijdens de voorstelling danst u dus mee! Wilt u meedansen? Koop uw kaartje voor de voorstelling en laat vervolgens weten dat u mee wilt dansen via een mailtje naar info@brestheater.nl.

Openingstijden theaterkassa: woensdag van 9:30 tot 12:30, vrijdag van 14:00 tot 17:00 en een uur voor aanvang van elke voorstelling. De theaterkassa bevindt zich aan de balie van DukdalfBRES en is tijdens openingstijden ook bereikbaar via 0181-413308. Kaartjes reserveren kan 24/7 via www.brestheater.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221872&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768057&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221873&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=brielsnieuwsland.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=323" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>