Afbeelding

Mudmaniacsrun Kinderopvang Humanitas groot succes

Actueel 465 keer gelezen

Vierpolders/Brielle - Het waren niet alleen de kinderen, maar ook de pedagogisch medewerksters en stagiaires, van Buitenschoolse opvang Roezemoez en BSO Geuzenwout uit Brielle en BSO Tien uit Vierpolders die het Mudmaniacs parcours hebben afgelegd.

Na dagen van flinke regen, was het zaterdag 25 juni 2016 droog en niet al te warm en verschenen er zo'n 160 kinderen met vaak hun vaders en moeders aan de start. Er was een parcours van 2,5 kilometer uitgezet, bij Outdoor Valley in Bergschenhoek, met 22 hindernissen welke de kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar dienden te volbrengen. De kinderen begonnen met de boomelastieken, waar zij doorheen moesten zien te komen. Gevolgd door een kruipnet en kruipslurf, en voor de kinderen met een zwemdiploma volgde dan de eerst sloot oversteek. Veel van de kinderen, zonder een zwemdiploma, die het parcours met hun vader of moeder aflegden, gingen veelal op de rug van hun vader of moeder ook door de sloot. Want als de oudere kinderen dat doen, wil je als 4 jarige dat toch ook ervaren!

Na de "simpele" hooibalen volgeden een modderpoel, een paar evenwichtsbalken en enkele kruip buizen om uiteindelijk bij het modder slingeren en nog een moddersloot uit te komen. De kinderen sprongen graag in de sloot en tijgerden door de modder heen op weg naar het einde van het parcours.

Alles is goed verlopen, op 3 schoenen na die in de moddersloot zijn achtergebleven, en uiteindelijk stonden er aan het einde van het parcours een popcornkraam, het verdiende flesje water en niet te vergeten, er lag een Mudmaniacsrun oorkonde en hun Mudmaniacs armbandje voor de kinderen klaar.

Liepen de kinderen dan maar één ronde horen wij u denken? Nee, er zijn zelfs kinderen geweest die het 2,5 kilometer lange parcours viermaal hebben afgelegd!

Hierna was het de beurt aan de pedagogisch medewerksters en stagiaires en locatiemanagers om het parcours af te leggen om te mogen ervaren wat de kinderen deze dag hebben meegemaakt. Moe maar voldaan was het toen tijd om elkaar af te spoelen en te douchen en alle natte en heel erg vuile kleding en schoenen uit te doen. De wasmachines draaien vandaag overuren!

Ze kunnen terugkijken op een, door Kinderopvang Humanitas georganiseerd, zeer geslaagd evenement en vanaf 27 juni hebben ze nog een week lang modderactiviteiten op de Buitenschoolse opvang locaties in Brielle en Vierpolders

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant