De boodschap is duidelijk: D66 wil een passende woning voor iedereen
De boodschap is duidelijk: D66 wil een passende woning voor iedereen Foto: PR

D66: nu snel een passende woning voor iedereen

Actueel 298 keer gelezen

Brielle - D66 wil graag dat iedere inwoner van de gemeente Brielle kan wonen in een huis dat bij hem of haar past. Als er een nieuwe wijk ontwikkeld gaat worden, bv. in de toekomst de Oude Goote, moet dat het uitgangspunt zijn. Passende en betaalbare woningen voor alle groepen: niet alleen voor gezinnen, maar ook voor jongeren, starters, alleenstaanden, mensen met een beperking en vooral ook de snel groeiende groep senioren die kleiner wil wonen.

Dit betekent dat er divers in de nieuwe wijk gebouwd moet gaan worden, in goede onderlinge samenhang. D66 vindt het belangrijk dat ook gekeken wordt naar de financiële bereikbaarheid van deze woningen. Ook hier is diversiteit nodig: sociale huurwoningen, sociale koopwoningen, midden -huurwoningen, duurdere koopwoningen etc. Met een samenhangend plaatje kan er gericht ingezet worden op een prachtige wijk met een passende fijne woning voor iedereen!

Woningbouw in Zwartewaal en Vierpolders is ook van groot belang om deze dorpen leefbaar te houden en het voorzieningenniveau op peil te houden. In Zwartewaal gaat gebouwd worden in het project Ankerplaats en de Leefbaarheidsvisie is op hoofdlijnen klaar. Met voorrang wordt het ontwikkelgebied Christinalaan aangepakt. D66 Brielle is er voorstander van om nu ook zo snel als mogelijk te beginnen met de een Leefbaarheidsvisie voor Vierpolders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant