Toen jongens U18 nog jongens U16 was...
Toen jongens U18 nog jongens U16 was... Foto: pr

BV Voorne Jongens U18 verslaan Rotterdam Basketbal

Actueel 701 keer gelezen

Afgelopen zaterdag klopte het jongensteam U18 van BV Voorne de nummer twee van de ranglijst, Rotterdam Basketbal, met 74-71. Mede door de snelle fastbreaks van Calvin Phernambucq en Niels van de Merwe zette BV VOorne een aanvankelijke 16-29 achterstand om in een 54-53 voorsprong bij rust.

In periode 3 toonden Lanzo Klee en Bart Hordijk zich sterk in de rebound. De vierde periode brak aan met een gelijke stand van 60-60. Voorne gaf vol gas en liep weg naar een voorsprong van 72-63. Toen Phernambucq en Van de Merwe echter met persoonlijke foutenlast naar de kant moesten, kwam Rotterdam Basketbal nog terug tot 74-71. Toen kwam het voor BV Voorne bevrijdende eindsignaal...
Scores: Niels van de Merwe 32; Calvin Phernambucq 19; Bart Hordijk 12; Lanzo Klee 6; Maarten van de Merwe 3; Hugo Elzinga 2. Verder speelden mee: Jesse de Kok, Midas de Vries, Rens Nagelkerke, Benjamin Vlug, Max van Hattem, Bob van Duijne.

Tweede plaats
Na vorige week de strijd om het kampioenschap te hebben verloren door een slechte wedstrijd tegen nummer 1 Rowic, waren de Brielse dames afgezakt naar de 3e plaats. Door een zege 30-60 zege bij streekgenoot Hurricanes in Spijkenisse bezetten de Brielse basketbalsters inmiddels weer de tweede plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant