Piri is een prachtige kruising Dalmatiër / Canecorso
Piri is een prachtige kruising Dalmatiër / Canecorso Foto: PR

Piri zoekt een ervaren baas en stabiele omgeving

Actueel 463 keer gelezen

Regio - Piri is een reu van vier jaar oud. Het is een kruising Dalmatiër / Canecorso en hij is op zoek naar een ervaren baas die hem een stabiele en liefdevolle omgeving kan bieden.

Hij zoekt een huis zonder kinderen en andere dieren, zodat hij rustig aan zijn nieuwe thuis kan wennen en de aandacht niet hoeft te verdelen. In het begin zal hij de kat uit de boom kijken, maar zodra je zijn vertrouwen hebt, is hij een maatje voor het leven. Van onbekend bezoek is hij nog wel onder de indruk. Als hij slaapt, heeft hij graag een eigen plekje waar hij niet steeds gestoord wordt. Hij vindt veel dingen erg spannend, waardoor het belangrijk is dat hij op zijn baasje kan vertrouwen en dat hij/zij hem de juiste begeleiding geeft. Hij kan een paar uurtjes alleen thuis blijven, dit zal uiteraard opgebouwd moeten worden, en is dan heel braaf. Hij zal niets slopen en ook je buren niet pesten met zijn geblaf. Buiten wil hij nog wel eens trekken aan de lijn, omdat hij toch wel erg nieuwsgierig is naar alle geuren en kleuren. Andere honden vind hij minder leuk, zeker als het een ander mannetje is. Buiten gaat zijn speurneus aan en loopt hij deze graag achterna. Autorijden vind hij geen probleem, hij gaat op pad met zijn nieuwe baasje. Hij kent alle basiscommando's als je dit lief aan hem vraagt.

Spreekt het profiel van Piri jou aan? Stuur dan een email met je gegevens: hondenafdeling.rotterdam@dierenbescherming.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant