Het terrein naast de voormalige Rijks HBS (archieffoto)
Het terrein naast de voormalige Rijks HBS (archieffoto)

€ 50.000 voor verkavelingsplan J.Matthijssenlaan fase 2

Actueel 725 keer gelezen

Brielle – Gezien de positief gestemde huizenmarkt wil de gemeente Brielle vaart maken met de ontwikkeling van de bouwkavels naast de monumentale rijks HBS aan de Jan Matthijssenlaan.

In de commissie Grondgebied werd 28 augustus akkoord gegaan met het geven van een voorbereidingskrediet van € 50.000 voor een opdracht aan Molenaar & Co. architecten. Dit bureau dat ook het ontwerp tekent voor de verbouwing van de Rijks HBS, zal voor de circa 25 kavels op het terrein naast de HBS een proefverkaveling maken, plus een ontwerp voor de openbare ruimte dat goed past bij de Plantage. Daarnaast zullen zij de individuele plannen van de kopers van een kavel beoordelen.

Het terrein zal in een drietal velden worden opgedeeld die elk hun eigen wijze van ontwikkeling gaan krijgen: er komt een veld voor CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap), één voor individuele particulieren die zelf een plan maken, en één dat mogelijk in zijn geheel door een ontwikkelende partij zal worden uitgevoerd. Wim Lobs (IBGB) vond het bedrag hoog en had graag gezien dat ook bij andere bureaus een offerte was gevraagd. Bas v.d. Linden (CDA) vroeg nadrukkelijk om te zorgen voor positieve resultaten. Dat deed hij vanuit zijn ervaring dat voorgaande ontwikkelingsprojecten van de gemeente Brielle maar nauwelijks positief hebben gedraaid. Duidelijke en snellere financiële rapportage moeten het de raad makkelijker maken om controle uit te voeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant